Marit Cent van start in Italiaanse topkoers

Er staat morgen een bijzondere koers op het programma van het Goorse wielertalent Marit Cent. Ze doet namelijk mee aan de Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda. Dat is, zoals de naam al zegt, de kleinere uitvoering van de Italiaanse World Tour wedstrijd voor vrouwen Trofeo Alfredo Binda. Cent start in de wedstrijd voor junior vrouwen, die behoort tot de UCI Nations Cup. Dat is het meest prestigieuze internationale klassement voor rensters van 17 en 18 jaar. Na hun koers is het de beurt aan de elite vrouwen, met onder meer olympisch kampioene Anna van der Breggen en Marianne Vos in het peloton.

Cent, op de foto de derde van rechts, is inmiddels al in Italië. Ze bivakkeert er met het Volendamse Beet-It Ladies Cycling Team, waarvoor ze uitkomt. De groep met jonge wielrensters kan zondag vroeg uit de veren. Het is gangbaar om drie uur voor de koers voor het laatst goed te eten, om het lichaam zo optimaal te kunnen laten presteren. Om 9.15 uur klinkt het startschot echter al voor de lastige zeventig kilometer lange koers.

Gerelateerde berichten

  • Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent20 maart 2017 Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent Wielrenster Marit Cent is zondag als 34e geëindigd in de Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda. Die Italiaanse topkoers voor junior vrouwen ging vooraf aan de Trofeo Alfredo […]
  • Vijfde plaats in slotrit Jeugdtour voor Cent5 augustus 2017 Vijfde plaats in slotrit Jeugdtour voor Cent Marit Cent is als zevende geëindigd in het algemeen klassement van de European Junior Cycling Tour Assen, ofwel de Jeugdtour Assen. De 18-jarige wielrenster uit Goor finishte zaterdag in […]
  • Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg10 januari 2020 Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg De Goorse wielrenster Marit Cent komt het komende wielerseizoen uit voor de beloftenploeg van WV Schijndel. Dat team voor wielrensters onder de 23 jaar is een satelliet formatie voor Team […]
  • Cent in goede vorm naar NK baanwielrennen12 december 2016 Cent in goede vorm naar NK baanwielrennen Wielrenster Marit Cent uit Goor kan met vertrouwen vooruitkijken naar de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen. Die worden komende vrijdag, zaterdag en zondag in het Omnisport […]
  • Goede start Marit Cent in Jeugdtour Assen31 juli 2017 Goede start Marit Cent in Jeugdtour Assen Met een zesde plek in de 1,9 kilometer lange proloog is Marit Cent maandag goed begonnen aan de European Junior Cycling Tour Assen. Dat zesdaagse wielerevenement is zeer populair onder […]