GFC dieper in de zorgen na nederlaag tegen Hoeve Vooruit

GFC is dieper in de degradatiezorgen geraakt. In Sint Isidorushoeve werd vanmiddag met 2-0 verloren van ditrecte concurrent Hoeve Vooruit. Het probleem van dit seizoen, het benutten van de kansen, was ook in dit duel het manco bij de rood zwarten. In het eerste half uur schoten Arne Alink en Simon Ruumpol op de lat en miste Joran Krabbenbos alleen voor de doelman van Hoeve Vooruit dat zelf ook een paar goede kansen kreeg in het eerste bedrijf waaronder een vrije trap van 35 meter die snoeihard op de lat uiteen spatte. Bij rust was het echter nog gewoon 0-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met kansen over en weer maar geen goals voor GFC dat 20 minuten voor tijd na een terugspeelbal een indirecte vrije trap kreeg in het 16 meter gebied op een meter of tien van de goal. Die werd goed binnen geschoten door Rick Velthuis waardoor de thuisploeg op 1-0 kwam. Daarna probeerde GFC het wel maar viel de goal weer niet. dat gebeurde vlak voor tijd wel aan de andere kant toen een ongelukkig moment in de defensie van de Goorse ploeg werd afgestraft. Doelman Joris Houben stond iets te ver voor zijn doel waardoor Rick Velthuis van afstand de bal over hem heen binnen kon schieten en zijn tweede van de middag maakte: 2-0. In de slotsseconden viel er ook nog een rode kaart na een tweede gele kaart voor Wesley Siemerink van Hoeve Vooruit maar dat had geen invloed meer op het duel. GFC zakt door de nederlaag een plek op de ranglijst en is nu 12e met 14 punten uit 16 wedstrijden.