Twenthe doet goede zaken in derde klasse B

Twenthe heeft vanmiddag een afgetekende 3-0 zege geboekt. Op het eigen kunstgras werd het Larense Witkampers over de knie gelegd. De ploeg van trainer Michiel Mensink was heer en meester en creëerde een groot aantal kansen in het eerste half uur maar kwam pas, zoals wel vaker dit seizoen, laat tot scoren. Jasper Groothuis brak in de 28e minuut de ban en schoot Twenthe op een 1-0 voorsprong. Dat was ook de ruststand. Na de thee kroop ook Witkampers meer uit de schulp en moest doelman Bas Zweers van de Goorse Tricolores een paar keer handelend optreden.

De 2-0 kwam op naam van Mark Nijland die een voorzet van Jasper Groothuis vrij binnen te koppen. In de laatste minuut was er nog een discutabele rode kaart voor Stef Eland. De Twenthe-speler pakte na een lichte overtreding zijn tweede geel en kon voortijdig inrukken. Even later betekende een overtreding van Witkampers binnen de 16-meter een strafschop voor de thuisploeg. Mark Nijlad schoot vanaf elf meter gedecideerd binnen zorgde et zijn tweede goal van de middag voor het slotakkoord. Twenthe doet met de overwinning goede zaken in de derde klasse B en klimt naar de zesde plek met nu 24 punten uit 18 wedstrijden. Volgende week is in Apeldoorn TKA de tegenstander. Dat is de nummer elf van de ranglijst met vijf punten minder.