Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent

Wielrenster Marit Cent is zondag als 34e geëindigd in de Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda. Die Italiaanse topkoers voor junior vrouwen ging vooraf aan de Trofeo Alfredo Binda, een World Tour wedstrijd voor de elite vrouwen. Cent liet zich nadrukkelijk van voren zien, onder meer door met haar Beet-It Ladies Cycling Team op kop van het peloton te rijden en de koers te controleren. Daarbij was de 17-jarige Goorse zelfs te zien op de Italiaanse televisie.

In totaal kwamen 140 rensters van 17 en 18 jaar aan de start in de lastige wedstrijd. De Nederlandse Lorena Wiebes won uiteindelijk. “Ik heb van voren gekoerst, maar had helaas niet heel goede benen, waardoor het niet makkelijk liep”, aldus Cent na afloop. Toch keek ze ook met een goed gevoel terug. “Het was een top weekend en ik heb er weer een ervaring bij.” Komende zondag volgt alweer een nieuwe ervaring. Dan mag Cent starten in Gent-Wevelgem, eveneens een wedstrijd om de prestigieuze UCI Nations Cup.

Gerelateerde berichten

  • Marit Cent van start in Italiaanse topkoers18 maart 2017 Marit Cent van start in Italiaanse topkoers Er staat morgen een bijzondere koers op het programma van het Goorse wielertalent Marit Cent. Ze doet namelijk mee aan de Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda. Dat is, zoals de […]
  • Marit Cent tweede in Ronde van Markelo18 juni 2022 Marit Cent tweede in Ronde van Markelo Marit Cent is gisteravond als tweede gefinished tijdens de Ronde van Markelo. Der Goorse wielrenster zat in een kopgroep van vijf koplopers die samen naar de meet reden. In de eindsprint […]
  • Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg10 januari 2020 Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg De Goorse wielrenster Marit Cent komt het komende wielerseizoen uit voor de beloftenploeg van WV Schijndel. Dat team voor wielrensters onder de 23 jaar is een satelliet formatie voor Team […]
  • Cent drukt neus aan het venster in Ronde van Markelo19 augustus 2017 Cent drukt neus aan het venster in Ronde van Markelo Marit Cent is vrijdagavond als veertiende geëindigd in de Ronde van Markelo. Daarmee zette de 18-jarige wielrenster uit Goor een uitstekende prestatie neer. Cent is zelf namelijk nog […]
  • Vijfde plaats in slotrit Jeugdtour voor Cent5 augustus 2017 Vijfde plaats in slotrit Jeugdtour voor Cent Marit Cent is als zevende geëindigd in het algemeen klassement van de European Junior Cycling Tour Assen, ofwel de Jeugdtour Assen. De 18-jarige wielrenster uit Goor finishte zaterdag in […]