Politie te laat bij spoedmeldingen

De politie in onze gemeente is te vaak te laat ter plaatse bij spoedmeldingen. Dat blijkt uit cijfers van de Hermandad zelf. De politie streeft er naar in negentig procent van de gevallen binnen een kwartier aanwezig te zijn. In Goor en de overige kernen was de politie in 85% van de gevallen binnen vijftien minuten op locatie. In totaal kwamen er in 2016 380 spoedmeldingen. Ook de cijfers voor het aantal opgeloste misdrijven staat nu online. Daarin scoort de Hof onder de maat afgezet tegen omliggende gemeentes. Slechts twintig procent van de misdrijven wordt opgelost.

Gerelateerde berichten

  • Poging tot straatroof op Weversplein9 juni 2016 Poging tot straatroof op Weversplein De politie is op zoek naar twee mannen die gistermiddag hebben geprobeerd een vrouw te beroven. Zij werd aangesproken op de parkeerplaats voor de Aldi-supermarkt door één van de mannen. De […]
  • Goor groeit weer…24 februari 2017 Goor groeit weer… De bevolking van Goor is in het afgelopen jaar toegenomen. Er zijn volgens de officiële cijfers nu 28 inwoners meer in het Twentse Haagje dan aan het begin van vorig jaar. Het inwonertal […]
  • Meer wietkwekerijen opgerold in Goor23 februari 2017 Meer wietkwekerijen opgerold in Goor In Goor zijn in 2016 meer hennepkwekerijen opgespoord dan in de jaren ervoor. Wim van der Werff van netbeheerder Cogas zegt op de site van RTV Oost dat dat komt door een meer preventieve […]
  • Treinverkeer stil na ongeval op Goors spoor30 november 2016 Treinverkeer stil na ongeval op Goors spoor Een ongeval bij de spoorwegovergang op de Oude Haaksbergerweg woensdagavond. Daar botsten een auto op een camper en naar verluidt ook tegen een trein. Door het ongeluk moest het […]
  • Grote politiecontrole bij Firezone17 december 2016 Grote politiecontrole bij Firezone Het einde van het jaar nadert en dus laat de Hermandad zich ook nog weer gelden. De politie is de hele avond bezig geweest met een grote verkeerscontrole op de N346 tussen Goor en […]