Compositie Wittrock in Carnegie Hall in New York

Een openhartig interview met de Goorse maestro Carl Wittrock vandaag in de weekendeditie van de Twentsche Courant/Tubantia. Daarin kondigt hij aan dat een door hem geschreven stuk zal worden gespeeld in de fameuze Carnegie Hall in New York. Dat gebeurt door een Australisch orkest. De componist zal zelf ook afreizen naar de Verenigde Staten om het orkest daar op het optreden voor te bereiden. De werken van Wittrock worden inmiddels ‘all over the world’ gespeeld. In Nederland is de Gorenaar vooral bekend geworden door Van Oranje. Dat stuk schreef hij in et kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Met zijn Apollo voerde hij dat ook op in de Ridderzaal. Het uitgebreide interview in de regionale krant is gemaakt door de Goorse journalist en columnist Theo Hakkert.

Gerelateerde berichten

  • Opnieuw Amerikaanse première compositie Wittrock5 april 2018 Opnieuw Amerikaanse première compositie Wittrock Opnieuw een enerverende ervaring voor de Goorse topdirigent- en componist Carl Wittrock. Hij is net terug van een trip naar Chicago waar een nieuw werk van hem 'San José' in première ging. […]
  • Carl Wittrock centraal in Dubbelportret21 mei 2021 Carl Wittrock centraal in Dubbelportret Carl Wittrock, dirigent van Apollo, is komende zondag te gast in het radioprogramma Dubbelportret op Hofstreek FM tussen 11.00 en 12.00 uur. Wittrock is een nationaal en internationaal […]
  • Amerikanen laaiend enthousiast over compositie Wittrock12 april 2017 Amerikanen laaiend enthousiast over compositie Wittrock Het was een bijzondere dag voor de Goorse maestro Carl Wittrock, gisteren in de beroemde Carnegie Hall in New York. De componist was afgereisd om getuige te zijn van de première van zijn […]
  • Goud voor Carl Wittrock in New York11 maart 2020 Goud voor Carl Wittrock in New York De Goorse topdirigent en componist Carl Wittrock kende gisteravond een uiterst succesvolle première van zijn compositie Overture tijdens het Showcase Concert van het zogenoemde New York […]
  • Carl Wittrock, grootheid in Litouwen19 april 2016 Carl Wittrock, grootheid in Litouwen Het was een bijzonder weekend voor componist en dirigent Carl Wittrock. De Goorse Maestro was te gast in het Litouwse Panevėžys waar hij het middelpunt was van een muziekconcours. Als een […]