Crowdfunding voor nieuwe trekkenwand Reggehof van start

Met een druk op de knop is in theater de Reggehof zondagmiddag de crownfundingactie ‘De Reggehof in Trek’ begonnen, voor de aanschaf van een nieuwe trekkenwand. Tijdens het korenfestival Hofkoren gaf directeur Ruut te Velthuis het startschot voor de inzamelingsactie, waarmee een nieuwe hijsinstallatie achter het podium moet worden bekostigd. En dat systeem is hard nodig, omdat de huidige trekkenwand per 1 januari 2018 niet meer aan de gestelde eisen voldoet. En dat zou in het ergste geval betekenen dat het theater in Goor de deuren op slot moet doen.

Tweeduizend euro van Tavenu, een vliegende start voor de actie

“De regels zijn verscherpt, dus je bent als theater verplicht om daar aan te voldoen”, vertelt Te Velthuis. “Wat dat betreft is het voor de Reggehof erg van belang, omdat je anders geen voorstellingen meer mag geven.” De werkzaamheden voor de nieuwe hijsinstallatie moeten in de zomer beginnen en duren zes weken. De gemeente heeft eerder aangegeven niet bij te willen dragen aan de nieuwe trekkerwand, omdat ze van mening is dat De Reggehof haar eigen broek moet kunnen ophouden. “Deze actie komt dan ook helemaal vanuit ons zelf.”

Via de website voordekunst.nl kunnen mensen geld doneren voor de nieuwe wand, maar de Reggehof gaat de komende tijd ook zelf allerlei acties opzetten om het bedrag binnen te krijgen. Tijdens Hofkoren stond er deze zondag al een grote gouden vuilnisbak in het theater, waarin mensen geld konden deponeren. Zangkoor Tavenu, wat deze zondag het laatste optreden in het honderdjarig bestaan gaf, verraste Te Velthuis met een cheque van tweeduizend euro voor de nieuwe trekkerwand. De totale kosten van de aanschaf bedragen twee ton, maar Te Velthuis mikt aanvankelijk op een lager bedrag: “Als iedere inwoner van de Hof van Twente een euro doneert, zitten we al op 35.000 euro. Daar gaan we dan ook voor. En we hopen dat het de gemeente toch beweegt er wat geld bij te doen”, zegt Ruut. Binnenkort lanceert het theater nog een eigen website waar mensen geld kunnen doneren.