Twenthe overtuigend langs TKA Apeldoorn

Een makkelijk voetbalmiddagje voor de manschappen van trainer Mensink, het verschalkte TKA in Apeldoorn met 1-4. In de 15e minuut opende Simon Hevink de score door alert gebruik te maken van een verwarring in de achterhoede van de gastheer. TKA kwam er niet aan te pas en moest in de 30e minuut in het strafschopgebied aan de noodrem trekken om Lars Willemsen af te stoppen. Het gaf daarmee een penalty weg, die door Koen Morsink feilloos werd binnen getikt. Op slag van rust kopte Nijland de 1-3 binnen na een goed genomen hoekschop van Jasper Groothuis.

Na de thee moest TKA wat doen en creƫerde een licht veldoverwicht, maar tot grote kansen kwam het niet. Halverwege het tweede bedrijf was het Lars Willemsen die de 0-4 binnen tikte. In het slotoffensief was er een eretreffer voor TKA, nadat een fraai schot niet door doelman Zweers kon worden gekeerd. Dit was tevens de eindstand. Vreugde alom voor de Tricolores, al was er ook een traantje. Voor de in de basis gestarte Lars Willemsen breekt er een periode aan waarin hij twee operaties moet ondergaan, hij zal naar schatting twee jaar uit de running zijn. Na zijn goal gunde Mensink hem een publiekswissel, gevolgd door applaus van zijn ploegmaten en het publiek. Twenthe maakt met deze overwinning weer een sprongetje op de ranglijst en schuift met 27 punten uit 19 wedstrijden op naar een keurige 5e plaats.