Hector in slechte wedstrijd onderuit bij FC Het Centrum

Het seizoen lijkt voor sv Hector uit te gaan als de spreekwoordelijke nachtkaars. De groen witten gingen vandaag in Enschede met 1-0 onderuit bij FC Het Centrum en daarmee zijn de plekken die aan het einde van deze voetbaljaargang recht geven op nacompetitie voor promotie nagenoeg uit zicht. In een slechte wedstrijd viel de enige goal na 25 minuten. Een goed uitgespeelde aanval van de thuisploeg werd één met één met doelman Daniël Kolbe goed afgerond: 1-0. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met enkele kansen voor FC Het Centrum en spaarzame uitvallen van Hector. Halverwege het tweede bedrijf kreeg de ploeg van trainer Mark Dijkstra wel een strafschop maar die werd gemist. Na een vrije trap van Wesley Zwoferink op Sjoerd Koster werd laatstgenoemde vastgehouden in het strafschopgebied. Marinus Wolters schoot vervolgens vanaf elf meter slecht in en verzuimde daarmee zijn ploeg op het goede spoor te zetten. Hector probeerde het daarna nog wel maar bleek iet bij machte om het tij te keren. Ook niet in de 10 minuten aan blessuretijd aan het einde van de wedstrijd. Hector zakt door de nederlaag een plaatsje en is nu 7e met 26 punten uit 18 wedstrijden. Volgende week wacht op het eigen sportpark ’t Doesgoor het treffen met Sportclub Markelo.