Lieke Klaassen houdt Oranje in race voor finale World League

Een excellerende Lieke Klaassen heeft de Nederlandse waterpolodames in leven gehouden voor wat betreft het bereiken van de Final Four in de World League. De Goorse had een groot aandeel in de overwinning op Rusland vanavond dat na het nemen van strafworpen werd verslagen. Na de reguliere speeltijd was het 10-10 in het Russische Roeza. Het ‘geweer van Goor’ scoorde in de derde periode twee keer op prachtige wijze en had daarmee een groot aandeel in het ombuigen van de 5-3 achterstand. Na dat derde kwart was het 5-7.

In de laatste periode kwam Rusland toch sterk terug en nam een 10-8 voorsprong. Daarna was het weer Klaassen die scoorde: 9-10. Door haar teamgenote Dagmar Genee werd de stand gelijk getrokken. Daarna zagen de arbiters aan de kant een Russische overtreding over het hoofd waardoor er geen penalty werd toegekend. Daarom moesten strafworpen worden genomen. Ook in die serie scoorde Klaassen. Oranje won uiteindelijk met 15-13 en zit nu in de wachtkamer. Op 18 april speelt Rusland nog tegen Griekenland en dat resultaat is bepalend voor de plaatsing van het Nederlands waterpoloteam voor de Final Four.

Gerelateerde berichten

  • Klaassen naar finale World League en zeker van lijfsbehoud eredivisie21 april 2017 Klaassen naar finale World League en zeker van lijfsbehoud eredivisie Lieke Klaassen heeft zich met het Nederlands waterpoloteam, zonder te spelen, geplaatst voor de finale van FINA World League van 6 tot 11 juni in het Chinese Shanghai. Oranje gaat door als […]
  • Lieke Klaassen topscorer waterpolo-eredivisie5 april 2017 Lieke Klaassen topscorer waterpolo-eredivisie De Goorse waterpoloster Lieke Klaassen is met 69 treffers de topscorer geworden van de vrouwen eredivisie. Het 'geweer van Goor' was flink op schot dit seizoen en bezat van meet af aan de […]
  • Lieke Klaassen weer op schot in Oranje25 november 2015 Lieke Klaassen weer op schot in Oranje Het Goorse geweer ging vier keer af. Lieke Klaassen won dinsdagavond met het Nederlands waterpoloteam met 7-10 van Hongarije en Klaassen werd in deze wedstrijd topscoorster. In Boedapest […]
  • Lieke Klaassen eindigt als 9e op WK27 juli 2017 Lieke Klaassen eindigt als 9e op WK Lieke Klaassen is er op Twitter kort over: "9th. That's it". Het is een uiting van de teleurstelling over het afgelopen WK. Met het Nederlands vrouwen-waterpoloteam ging ze voor een hoge […]
  • Klaassen in finale EK na penaltythriller21 januari 2016 Klaassen in finale EK na penaltythriller Lieke Klaassen staat morgenavond in de finale van het EK waterpolo in het Servische Belgrado. De Goorse won vanmiddag met het Nederlands vrouwenteam na strafworpen van Spanje. Na vier […]