Lieke Klaassen houdt Oranje in race voor finale World League

Een excellerende Lieke Klaassen heeft de Nederlandse waterpolodames in leven gehouden voor wat betreft het bereiken van de Final Four in de World League. De Goorse had een groot aandeel in de overwinning op Rusland vanavond dat na het nemen van strafworpen werd verslagen. Na de reguliere speeltijd was het 10-10 in het Russische Roeza. Het ‘geweer van Goor’ scoorde in de derde periode twee keer op prachtige wijze en had daarmee een groot aandeel in het ombuigen van de 5-3 achterstand. Na dat derde kwart was het 5-7.

In de laatste periode kwam Rusland toch sterk terug en nam een 10-8 voorsprong. Daarna was het weer Klaassen die scoorde: 9-10. Door haar teamgenote Dagmar Genee werd de stand gelijk getrokken. Daarna zagen de arbiters aan de kant een Russische overtreding over het hoofd waardoor er geen penalty werd toegekend. Daarom moesten strafworpen worden genomen. Ook in die serie scoorde Klaassen. Oranje won uiteindelijk met 15-13 en zit nu in de wachtkamer. Op 18 april speelt Rusland nog tegen Griekenland en dat resultaat is bepalend voor de plaatsing van het Nederlands waterpoloteam voor de Final Four.