Goor krabbelt op na bombardement

Het zijn de eerste dagen na het bombardement in Goor. De puin wordt geruimd, de lijken van de ruim zeventig slachtoffers zijn inmiddels begraven. De eenzame fietser in het zo rustiek ogende Twentse Haagje ziet dat Goor na een paar dagen langzamerhand opkrabbelt na misschien wel de zwartste dag uit haar historie: zaterdag 24 maart 1945. Het is voor de redactie van Oald Goor reden om op de laatste dagen van maart stil te staan bij deze heftige aanslag op onze stad, wat uiteindelijk ook nog een vernietigende vergissing bleek te zijn van Amerikaanse geallieerden. Bekijk hier overigens het indrukwekkende relaas van scribent Engelbert Spoor over het bombardement.

Gerelateerde berichten

  • De Grotestraat voor het bombardement…29 januari 2017 De Grotestraat voor het bombardement… De wand met grote prenten die het verleden van Goor laten zien in het Goorse centrum trok deze week al veel bekijks. Het leverde mooie gesprekken op en het wierp ook vragen op als 'Hoelang […]
  • 72 jaar verlost van de Duitse bezetters8 april 2017 72 jaar verlost van de Duitse bezetters Opdat wij nimmer vergeten. Het is vandaag exact 72 jaar geleden dat Goor werd bevrijd van de Duitse bezetters. In het voorjaar van 1945 kwam 't Twentse Haagje in handen van de […]
  • Goorse filmmaker bundelt oorlogsverhalen7 april 2015 Goorse filmmaker bundelt oorlogsverhalen De Goorse filmmaker Henk Eeftink heeft n het kader van 70 jaar vrijheid de documentaire " Overleven in een onderduikershol 1940 - 1945" die twee jaar geleden werd uitgezonden door de […]
  • Bombardement legde Goor zeventig jaar geleden in puin24 maart 2015 Bombardement legde Goor zeventig jaar geleden in puin De klokken luiden twee minuten lang. Om exact 9.49 uur is het stil bij de bomscherf in de Grotestraat. Doodstil. Deze ochtend is het exact zeventig jaar geleden dat het bombardement op […]
  • Oald Goor herleeft in het stadshart24 januari 2017 Oald Goor herleeft in het stadshart Goedkeurende blikken van voorbijgangers die geïnteresseerd blijven staan en kijken naar- en praten over de grote foto's uit Goors historie in de Grotestraat tegenover Bar Bistro d'Olde […]