Capra Ibex…

Capra Ibex. Het is de Latijnse benaming voor steenbok maar ook de naam van een legendarische Goorse band in de eerste helft van de jaren ’70. Capra Ibex was een hardrockband die ook nummers speelde van Jimmy Hendrix en Deep Purple met illustere namen als de broers Arthur en Max Flikkenschild, Bertus Kolvoort en de Markelose toetsenist Eric Dollekamp die nog steeds actief is.

vlnr: Arthur Flikkenschild, Max Flikkenschild , Shaun Grahan, Eric Dollekamp, Edwin Flikkenschild en Bertus Kolvoort

Als zangeres en zanger waren onder meer Ingrid Kupp en Robbie Rouwhof verbonden aan de band die destijds speelde op de Goorse Avonden achter de Malbergschool, tijdens muziekavonden in gebouw De Wheeme en in De Cosy van herberg De Pot. Ook was Capra Ibex een graag gezien orkest op examenfeesten. Geoefend werd er achter de toenmalige Meerkoet aan de Deldensestraat. “Daar waren we regelmatig getuige van wapenhandel en andere bedenkelijke zaken” aldus Eric Dollekamp nu. “Maar ach, het bier smaakte goed en saai was het nooit bij Rudolf (uitbater red.). Een geweldige tijd.”

Optreden in de Klokkenkamp in 1975

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: jubilerend Twenthe versus FC Twente4 november 2016 Oald Goor: jubilerend Twenthe versus FC Twente Op deze vrijdag daalt de redactie van Oald Goor af naar de kelder met sportfoto's. In de koffer van Twenthe vonden we onderstaande prent. Een foto uit 1977 van het trotse vlaggenschip van […]
  • Middeleeuwse waterkan gevonden in Bleekstraat8 juni 2015 Middeleeuwse waterkan gevonden in Bleekstraat Amateur-archeoloog Trudie Broekman heeft weer een fraaie vondst gedaan in de Bleekstraat. Op de bouwplaats van het nieuwe appartementencomplex ontdekte ze scherven van een mega-pot uit de […]
  • De Goorse Rolling Stones…21 februari 2015 De Goorse Rolling Stones… Een schitterend relaas van HengeloĆ«r Bert Freriks op het digitale huis van het poparchief Twente over een Goorse band in het midden van de jaren zestig: The Jinx. Daarin was hij de zanger […]
  • Goorse delegatie Slow Down in Stockholm10 mei 2016 Goorse delegatie Slow Down in Stockholm Ze volgden vanavond de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in de zogenoemde 'pop up-bar' van de Nederlandse deelnemer Douwe Bob in Stockholm en zagen daar dat de Nederlandse […]
  • Goorse ‘Bakker’-klok uit 18e eeuw in Historisch Museum25 mei 2017 Goorse ‘Bakker’-klok uit 18e eeuw in Historisch Museum Het stond al heel lang op het verlanglijstje van het Goors Historisch Museum om een originele klok van de Goorse klokkenmakers uit het zeventiende- en achttiende-eeuwse klokkenmakersgilde […]