Capra Ibex…

Capra Ibex. Het is de Latijnse benaming voor steenbok maar ook de naam van een legendarische Goorse band in de eerste helft van de jaren ’70. Capra Ibex was een hardrockband die ook nummers speelde van Jimmy Hendrix en Deep Purple met illustere namen als de broers Arthur en Max Flikkenschild, Bertus Kolvoort en de Markelose toetsenist Eric Dollekamp die nog steeds actief is.

vlnr: Arthur Flikkenschild, Max Flikkenschild , Shaun Grahan, Eric Dollekamp, Edwin Flikkenschild en Bertus Kolvoort

Als zangeres en zanger waren onder meer Ingrid Kupp en Robbie Rouwhof verbonden aan de band die destijds speelde op de Goorse Avonden achter de Malbergschool, tijdens muziekavonden in gebouw De Wheeme en in De Cosy van herberg De Pot. Ook was Capra Ibex een graag gezien orkest op examenfeesten. Geoefend werd er achter de toenmalige Meerkoet aan de Deldensestraat. “Daar waren we regelmatig getuige van wapenhandel en andere bedenkelijke zaken” aldus Eric Dollekamp nu. “Maar ach, het bier smaakte goed en saai was het nooit bij Rudolf (uitbater red.). Een geweldige tijd.”

Optreden in de Klokkenkamp in 1975

Gerelateerde berichten

  • Eerste exemplaar Schoolfeestkrant voor Hennie Smit21 juni 2017 Eerste exemplaar Schoolfeestkrant voor Hennie Smit Hennie Smit heeft vanochtend het eerste exemplaar van de nieuwe Schoolfeestkrant van Goorsnieuws.nl in ontvangst genomen. Dat deed de stille kracht achter- en supervrijwilliger van het […]
  • Stem van de Regge: Audio-visueel spektakelstuk30 september 2017 Stem van de Regge: Audio-visueel spektakelstuk Er kwam aan het begin van de voorstelling meer water uit de lucht dan er in de Regge stroomt maar toch viel het theaterspektakel 'Stem van de Regge' zeker niet in het water. De circa 800 […]
  • Van oaver’n barg…22 juli 2017 Van oaver’n barg… "Wie bunt oaver'n barg e komm'n om hier een betje herrie te maken" oreerde één van de Markelose muzikanten gisteravond door de microfoon bij De Tapperij. Aldus geschiedde. Het was druk, in […]
  • Oald Goor: jubilerend Twenthe versus FC Twente4 november 2016 Oald Goor: jubilerend Twenthe versus FC Twente Op deze vrijdag daalt de redactie van Oald Goor af naar de kelder met sportfoto's. In de koffer van Twenthe vonden we onderstaande prent. Een foto uit 1977 van het trotse vlaggenschip van […]
  • Middeleeuwse waterkan gevonden in Bleekstraat8 juni 2015 Middeleeuwse waterkan gevonden in Bleekstraat Amateur-archeoloog Trudie Broekman heeft weer een fraaie vondst gedaan in de Bleekstraat. Op de bouwplaats van het nieuwe appartementencomplex ontdekte ze scherven van een mega-pot uit de […]