Tonnie Overbeek: ondernemend, veelzijdig en aimabel

Er is in de Goorse gemeenschap geschokt en onthutst gereageerd op het plotselinge overlijden van Tonnie Overbeek. De goedlachse Gorenaar was voor velen een inspirator- en motivator. Overbeek was geliefd in vele geledingen en uiterst actief op sociaal- en maatschappelijk gebied. Zo heeft hij veel betekend voor de Elastiekenkoers en gooide hij in zijn laatste fase alle ziel en zaligheid in het voorzitterschap van de stichting Stadslandbouw Hof van Twente.

Tonnie Overbeek was een geboren ondernemer die aanvankelijk de kost verdiende op de markt. Met een lach en een grap en het grootste gemak, verkocht hij vanaf het begin van de jaren ‘80 dekbedden, overtrekken, handdoeken en aanverwante artikelen op de markten in Oost Nederland. Van Oldenzaal tot ’s Heerenberg en van Aalten tot Hengelo. Zes dagen in de week met als jonge trouwe helpers de broers Ecker die in hem een vaderfiguur hadden. Overbeek had ook zijn aandeel in het Goorse winkelbestand met een kledingwinkel in De Wijnkamp.

Toen de familiaire situatie daarom vroeg werd het marktleven vaarwel gezegd en was Overbeek daar om het Goorse bouwbedrijf AOG (Aannemersbedrijf Overbeek Goor) bij te staan en te laten uitgroeien tot een bloeiend bouwbedrijf dat onder meer de bouw- en verbouwingen van de vaderlandse Sanders-supermarkten voor rekening nam. In diezelfde periode vond hij ook een uitdaging in het runnen van de destijds overbekende discotheek Ohio in Enschede.

Na de overdracht van AOG aan één van de jongere telgen van de familie, gebruikte Overbeek zijn expertise en organisatiekracht als projectleider. Zo was hij in Goor mede-verantwoordelijk voor de verhuizing van Permess vanaf de Stoomblekerij naar industrieterrein De Spechthorst en de uitbreiding van machinefabriek Bauhuis.

Gelukkig getrouwd met zijn Leonie en de trotse vader van zijn twee dochters Robin en Roos werd daarnaast genoten van vele waarde- en liefdevolle momenten door het familiemens Tonnie.

De lichamelijke malheur kwam later al liet de vechter Overbeek zich daardoor niet uit het veld slaan. Hij overwon eerst prostaatkanker en gaf in het afgelopen jaar ook darmkanker het nakijken. Niet in de laatste plaats door de steun van vele vrienden die hij nog op emotionele wijze bedankte na een intensieve zuurstofkuur van twee maanden in Hoogeveen toen er elke dag iemand met hem in een camper op en neer reed. “Het is toch niet te geloven dat al die chauffeurs binnen tien minuten geregeld zijn ?” stamelde Overbeek tijdens een door hem gegeven dankfeestje in zijn geliefde Bar Bistro d’Olde Smidse.

Het zegt veel, zo niet alles, over de kameraadschap die hij deelde en dus ook ontving van zijn vrienden waarmee hij van zoveel mooie momenten genoot. Zoals de zogenoemde Boppard-groep waarmee hij jaarlijks de Duitse wijnfeesten in het gelijknamige dorp bezocht of de zogenoemde Stotary-club. Een vriendengroep die zo’n dertig jaar geleden ontstond vanwege de voorliefde voor de autosport en in het bijzonder het volgen van de Formule 1-races. Of het nou vroeg in de ochtend, of laat in de nacht was, Gekeken werd er. Zo ook afgelopen zondag toen hij met deze illustere groep Max Verstappen nog vijfde zag worden in Australië. Het bleek de laatste race voor Tonnie Overbeek na een intensief en veelzijdig leven dat slechts 63 jaar duurde.

Komende maandag is er van 19.00 uur tot 20.00 uur gelegenheid tot condoleren in de woning van de familie Overbeek aan de Rembrandstraat 38. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaats vinden.

Gerelateerde berichten

  • Schoolfeestnieuws in het kort (10)21 juni 2018 Schoolfeestnieuws in het kort (10) - Bordeaux-rode en zwarte fluwelen en katoenen linten om een groot aantal lantaarnpalen in Goor. En dat in alle straten waar komende zondag ook de Goorse optocht door komt. Wie er […]
  • Elastiekenkoers terug op Schoolfeest-donderdag14 juni 2018 Elastiekenkoers terug op Schoolfeest-donderdag Vorig jaar ontbrak de Elastiekenkoers vorig jaar op de agenda als start van het Schoolfeest maar volgende week zal het weer ouderwets druk zijn in het Goorse stadshart zo rond de klok van […]
  • PvdA Hof van Twente zaait klaprozen bij Stadslandbouw15 maart 2021 PvdA Hof van Twente zaait klaprozen bij Stadslandbouw Op weg met flyers voor de landelijke verkiezingen hebben vrijwilligers van de PvdA Hof van Twente een tussenstop gemaakt bij de Stadslandbouw in de Goorse Kerkstraat dit weekeinde. Oud […]
  • Welkom terug met een ijsje…2 maart 2021 Welkom terug met een ijsje… De leerlingen van de Goorse vestiging van De Waerdenborch mogen vanaf vandaag fysieke lessen volgen in het schoolgebouw aan de Gruttostraat en dat was volgens de schoolleiding reden voor […]
  • Ook coronaproof-elastiekenkoers gaat niet door5 februari 2021 Ook coronaproof-elastiekenkoers gaat niet door Nadat eerder is besloten om de jaarlijkse Elastiekenkoers ook dit jaar niet door te laten gaan, is nu ook besloten om de eventuele 'Corona-proof' fietstocht niet te organiseren. Dat zegt […]