GFC boekt verdiende en broodnodige zege in Delden

GFC heeft vandaag uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie uit de vierde klasse B. De Hofderby tegen Rood Zwart werd in Delden met 0-2 gewonnen. GFC kwam goed uit de startblokken en kreeg na een tien minuten een goede mogelijkheid via Tim Wassink. GFC was in het eerste bedrijf de bovenliggende partij en kreeg ook nog een goede kans via Daan Zwierink die zijn schot gepakt zag door de Deldense goalie waardoor de ruststand 0-0 was.

De ploeg van trainer Romano Lammertink zette de goede lijn na rust door en dat werd na tien minuten beloond met de eerste treffer. Na goed voorbereidend werk van Rob Jacobi en Tim Wassink was het ‘goold old’ Simon Ruumpol die de bevrijdende 0-1 binnen schoot. Niet veel later kwam Olaf Siegers in het veld die terug is na een blessure. En die wissel bleek goud voor de Goorse rood zwarten want juist hij zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. Na een aanval over links kwam Siegers alleen voor de keeper die hij koelbloedig verschalkte door de bal naast de goalie in het doel te schuiven.

Na de 0-2 kwam de zege voor GFC niet meer in gevaar. De ploeg bleef het duel controleren en boekte een dikverdiende overwinning in Delden. Door de zege klimt GFC twee plaatsen op de ranglijst naar plek 11 met nu 17 punten uit 18 wedstrijden. Een plaats die uiteindelijk betekent dat GFC de nacompetitie in moet om via die weg degradatie te voorkomen maar het gat naar de veilige plak 10 is maar drie punten terwijl GFC een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de ploeg die daar nu staat, FC Het Centrum. Komende donderdag moet GFC alweer aan de bak als het restant van de wedstrijd tegen LSV moet worden uitgespeeld. Bij een stand van 0-0 wordt om 19.00 uur begonnen in de 25e minuut op sportpark Heeckeren.