GFC boekt verdiende en broodnodige zege in Delden

GFC heeft vandaag uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie uit de vierde klasse B. De Hofderby tegen Rood Zwart werd in Delden met 0-2 gewonnen. GFC kwam goed uit de startblokken en kreeg na een tien minuten een goede mogelijkheid via Tim Wassink. GFC was in het eerste bedrijf de bovenliggende partij en kreeg ook nog een goede kans via Daan Zwierink die zijn schot gepakt zag door de Deldense goalie waardoor de ruststand 0-0 was.

De ploeg van trainer Romano Lammertink zette de goede lijn na rust door en dat werd na tien minuten beloond met de eerste treffer. Na goed voorbereidend werk van Rob Jacobi en Tim Wassink was het ‘goold old’ Simon Ruumpol die de bevrijdende 0-1 binnen schoot. Niet veel later kwam Olaf Siegers in het veld die terug is na een blessure. En die wissel bleek goud voor de Goorse rood zwarten want juist hij zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. Na een aanval over links kwam Siegers alleen voor de keeper die hij koelbloedig verschalkte door de bal naast de goalie in het doel te schuiven.

Na de 0-2 kwam de zege voor GFC niet meer in gevaar. De ploeg bleef het duel controleren en boekte een dikverdiende overwinning in Delden. Door de zege klimt GFC twee plaatsen op de ranglijst naar plek 11 met nu 17 punten uit 18 wedstrijden. Een plaats die uiteindelijk betekent dat GFC de nacompetitie in moet om via die weg degradatie te voorkomen maar het gat naar de veilige plak 10 is maar drie punten terwijl GFC een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de ploeg die daar nu staat, FC Het Centrum. Komende donderdag moet GFC alweer aan de bak als het restant van de wedstrijd tegen LSV moet worden uitgespeeld. Bij een stand van 0-0 wordt om 19.00 uur begonnen in de 25e minuut op sportpark Heeckeren.

Gerelateerde berichten

  • GFC dendert door7 april 2019 GFC dendert door De opmars van GFC in de vierde klasse G heeft vandaag een prachtig vervolg gekregen in de Hofderby tegen Sportclub Markelo. Op sportpark Heeckeren werd het uiteindelijk 4-0 en dat is […]
  • GFC wint in eenvoudig in Rijssen9 november 2019 GFC wint in eenvoudig in Rijssen Na de veertienklapper van vorige week tegen BZSV had GFC vanmiddag ook geen moeite met SV Rijssen al viel de score wel minder hoog uit. Op sportpark de Koele werd het uitduel met 0-5 […]
  • GFC wint verdiend van Nieuw Heeten25 november 2018 GFC wint verdiend van Nieuw Heeten GFC heeft vanmiddag een belangrijke en verdiende zege geboekt in de vierde klasse G van het zondag-amateurvoetbal. Op eigen veld werd SV Nieuw Heeten met 3-1 aan de zegekar gebonden. Bij […]
  • GFC deklasseert Holten: 5-028 oktober 2018 GFC deklasseert Holten: 5-0 Een prima voetballend GFC liet vanmiddag zien waartoe het in staat kan zijn. Hey hoger geklasseerde vv Holten werd in een uitstekende wedstrijd met 5-0 aan de kant gezet. Waar in […]
  • GFC klopt Markelo, nacompetitie nu zeker10 mei 2018 GFC klopt Markelo, nacompetitie nu zeker GFC maakte vanmiddag in het inhaalduel tegen Sportclub Markelo geen fout en is na de 3-2 zege nu helemaal zeker van nacompetitie-voetbal om promotie naar de derde klasse. Op sportpark […]