Hector onderuit tegen Markelo

Hector verloor vanmiddag op eigen veld van sportclub Markelo dat door een late treffer de drie punten mee mocht nemen. Het werd 0-1 na een ruststand van 0-0. I de eerste helft golfde het spel op en neer en waren de bezoekers iets bovenliggend. Toch waren er kansen voor beide ploegen. Voor Hector was Christian Jimenez dicht bij een goal na een hoekschop en belandde een kopbal van de lange Sjoerd Koster in de handen van de Markelose doelman.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na 72 minuten voetbal. Een prachtige vrije trap van Lars Brinckate van grote afstand zwabberde in het doel achter Hector-doelman Daniƫl Kolbe. Daarna ging Hector op jacht naar de gelijkmaker. Rick Biesemaat werd nog ingebracht terwijl verdediger Menno de Leeuw zich voorin meldde om als stormram nog iets te forceren. Hector had in de 80e minuut een strafschop verdiend na een handsbal in het 16 meter-gebied maar dat werd net gezien door de scheidsrechter. Het slotoffensief van Hector leidde wel tot een paar kleine kansen maar gescoord werd er niet meer. Door de nederlaag is de subtop definitief uit zicht en zijn er nog wel een paar punten nodig om niet alsnog in de problemen te komen voor Hector. Die kunnen volgende week worden gehaald als de ploeg van trainer Mark Dijkstra op bezoek gaat bij hekkensluiter Rietmolen dat nog maar drie punten heeft en nagenoeg zeker zal degraderen.