Wandelroute Reggeloop Goor op 16 juli geopend

De zogenoemde Reggeloop Goor, een wandelroute langs de Stadsregge, wordt op vrijdag 16 juni aanstaande officieel geopend. Dat gebeurt door burgemeester Nauta en een afgevaardigde van de Provincie Overijssel. Langs de route wordt de geschiedenis van Goor verteld in woord en beeld. Ook wordt er een kleurwedstrijd gekoppeld aan de opening voor kinderen tot 10 jaar en komt er een speciaal erfgoed lespakket met een speciale video voor de leerlingen uit de groepen 7 van de Goorse basisscholen met De Regge als thema. Ondertussen wordt ook gewerkt aan het muziek-theaterstuk over de Regge en de Goorse geschiedenis dat op 29 en 30 september op het Schoolfeestplein voor de Reggehof zal worden opgevoerd. De initiatieven komen van de Stichting Stadsregge Goor.

Visualisatie van Het Groote Gat. De Stadsregge achter het voormalige gemeentehuis

Gerelateerde berichten

  • Kleurwedstrijd voor De Regge8 mei 2017 Kleurwedstrijd voor De Regge Kinderen van de Goorse basisscholen ontvangen deze week een kleurplaat om mee te doen aan de kleurwedstrijd van Stichting Stads-Regge Goor. Telgen tot en met tien jaar kunnen mee doen aan […]
  • Overgrote meerderheid wil tweerichtingsverkeer in Molenstraat terug4 april 2017 Overgrote meerderheid wil tweerichtingsverkeer in Molenstraat terug De Molenstraat moet zo snel mogelijk weer een tweerichtingsweg worden voor personenauto's. Dat is de mening van het overgrote deel van de deelnemers aan een poll op onze site. Maar liefst […]
  • Goor verdeeld over toeristische waarde Reggeloop24 april 2017 Goor verdeeld over toeristische waarde Reggeloop Gaat de in juni te openen Reggeloop het toerisme in Goor bevorderen ? Dat was de vraag in een poll op deze site en de circa 500 respondenten zijn daarover verdeeld. Van de stemmers denkt […]
  • Nieuw Goors bier in kader Stads-Regge12 oktober 2016 Nieuw Goors bier in kader Stads-Regge Het moet de inleiding vormen tot een pallet aan activiteiten ter voorbereiding op de blootlegging van de Stads-Regge in de komende jaren. De introductie van twee nieuwe Goorse bieren die […]
  • 26 mei 2017 Kleurplatenwedstrijd Stadsregge sluit bijna De kinderen die meedoen aan de kleurwedstrijd van de stichting Stadsregge Goor kunnen hun kleurplaat nog inleveren tot komende maandag 29 mei. Dat kan bij de eigen school, de Readshop en […]