Zilveren jubileum voor Goors Klompenmuseum

Het is één van dé toeristische trekpleisters naast de karakteristieke Braakmolen en geopend in 1992. Het Goorse Klompenmuseum ’t Oale Ambacht viert dit jaar het 25-jarig bestaan en dat wordt groots gevierd met een receptie op vrijdag 21 april en een Open Dag die voor iedereen toegankelijk is op zondag 23 april. Dan zijn de hele middag diverse activiteiten en optredens. Zo treedt smartlappenkoor Ditis Goorus op evenals de de Strangzangers uit Ulft. Ook zijn er volksdansers uit Diepenheim en harmonicaspelers. In het klompenmuseum zijn dan diverse demonstraties terwijl kinderen klompen kunnen beschilderen. Bij de Braakmolen worden pannenkoeken gebakken.

Gerelateerde berichten

  • Stralende dag met veel publiek bij Braakmolen en Kukelnest19 april 2015 Stralende dag met veel publiek bij Braakmolen en Kukelnest Het was een prachtige zondag in het Goorse die door velen werd aangegrepen om activiteiten in de buitenlucht te ontplooien. De open dag van De Braakmolen en het Klompenmuseum trok veel […]
  • Open Dag Braakmolen en Klompenmuseum15 april 2015 Open Dag Braakmolen en Klompenmuseum Komende zondag is er een Open dag bij de Braakmolen én het Klompenmuseum in Goor. Naast het bezichtigen van de Molen en het museum aan de Mulderskamp is er muziek van de Harmonicaspelers […]
  • Klompenmuseum in programma Dieuwertje Blok29 januari 2015 Klompenmuseum in programma Dieuwertje Blok Het Goorse klompenmuseum is vanavond één van de onderwerpen in het NTR-programma Landinwaarts dat wordt gepresenteerd door de bekende presentatrice Dieuwertje Blok. Zij gaat wekelijks […]
  • Klompenmaker Roessink tweede van Nederland10 oktober 2018 Klompenmaker Roessink tweede van Nederland Marinus Roessink is tweede geworden tijdens de 87e Nationale Klompenkeuring. In het Brabantse Sint Oedenrode werden de, door de Goorse klompenmaker vervaardigde, houten schoenen met hoge […]
  • Bloazen bie de Mölle…16 december 2015 Bloazen bie de Mölle… Ondanks het druilerige weer was het gezellige vanmiddag bij de Braakmolen en het Goorse Klompenmuseum " 't Oale Ambacht". Daar toonden de Mirrewinterhoornblazers uit Goor en Diepenheim hun […]