Tokkelen, tanks en Schotse muziek…

Als een jong ventje via een lang touw vanaf het dakterras van het gemeentehuis via een lang touw naar beneden glijdt, marcheren de Doedelzakspelers en drummers van de Highland Regiment Pipes and Drums uit Deventer het Schoolfeestplein op. Daar zijn de hele middag veel belangstellenden die komen kijken naar de opgestelde tanks en andere historische legervoertuigen. Oud strijders maken een praatje met de aanwezigen en vertellen over hun ervaringen op de verschillende missies.

Ook veel bekende Goorse gezichten tijdens deze Veteranendag zoals Jan Dirk Zorge, Emiel Freriksen, Tom Linthout, Erik Paskamp en Jan Bouw. De sportinstructeur begeleidt de kinderen die het aan durven om de tokkelbaan te proberen en van grote hoogte richting de grond te zwieren. Na de plein-activiteiten gaan de veteranen het gemeentehuis in en worden ze toegesproken door burgemeester Nauta en Generaal-majoor der Cavalerie buiten dienst Morsink. Tenslotte volgt een gezamenlijke maaltijd waarbij ook de nodige herinneringen worden opgehaald over de diverse uitzendingen in het verre en nabije verleden. “Want is voor ons bovenal een jaarlijkse reünie” aldus één van de met veel medailles behangen Veteranen. Dan klinkt plots een harde sirene waarvan het geluid doet denken aan een optocht-wagen van de Rellie tijdens Schoolfeest. Een militair aanschouwt lachend de toeschouwers die de handen voor de oren houden…

Gerelateerde berichten

  • Minister van Defensie bij Veteranendag4 april 2018 Minister van Defensie bij Veteranendag Minister van Defensie Ank Bijleveld zal komende zaterdag een inleiding houden tijdens de Veteranendag in Goor. Tijdens een besloten bijeenkomst in het gemeentehuis is er na een […]
  • Tokkelbaan op gemeentehuis tijdens Veteranendag27 maart 2017 Tokkelbaan op gemeentehuis tijdens Veteranendag Er wordt een zogenoemde tokkelbaan op het dak van het Goorse gemeentehuis aangelegd tijdens de Veteranendag, volgende week zaterdag. De touw- en kabelbaan is onderdeel van een scala aan […]
  • Legervoertuigen en muziekkorps defensie trekken veel bekijks16 april 2016 Legervoertuigen en muziekkorps defensie trekken veel bekijks Het is vandaag nationale Veteranendag en in Goor is voor de gelegenheid extra uitgepakt om het werk van de militairen en oud-strijders onder de aandacht te brengen. Oude en nieuwe […]
  • Speciale coin voor lokale veteranen4 augustus 2020 Speciale coin voor lokale veteranen De oorlogsveteranen uit Goor en overige kernen in de Hof hebben van de gemeente Hof van Twente een speciale coin ontvangen waarmee dit jaar de erkentelijkheid voor de oud gedienden in het […]
  • Veteranen Comité verder als onafhankelijk stichting9 januari 2020 Veteranen Comité verder als onafhankelijk stichting Het Veteranen comité Hof van Twente” gaat verder als onafhankelijke Stichting. Na een aantal jaren de gemeente te hebben ondersteund bij het organiseren van de gemeentelijk veteranendag […]