GFC pakt een verdiend punt tegen titelkandidaat Avanti

Na twee knappe overwinningen tegen Rood Zwart en LSV werd tegen titelkandidaat Avanti Wilskracht weer een prestatie van formaat neer gezet door GFC. De ploeg van trainer Romano Lammertink speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen de Glanerbrugger ploeg die eerder dit seizoen nog met 9-1 te sterk bleek in de vierde klasse B. Aanvankelijk leek het erop dat GFC ook in dit duel tegen een nederlaag aan zou lopen want Avanti begon beter en kwam na negen minuten op voorsprong door een treffer van Dennis Schreinders. Daarna bleven de bezoekers overwicht houden zonder dat dat tot veel kansen leidde door goed compact verdedigen van GFC.

In een uiterst levendige tweede helft kwam GFC ook aanvallend beter in de wedstrijd en creëerde een paar goede mogelijkheden. Avanti kreeg eveneens grote kansen en het was aan GFC-doelman Joris Hoeben te danken dat het geen 0-2 werd. Hij redde twee keer knap in een één op één-situatie. De gelijkmaker viel twaalf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Het was de ervaren spits Simon Ruumpol die binnen schoot en zo GFC het dik verdiende punt bezorgde. GFC is nu een punt uitgelopen op FC Het Centrum dat op de ‘gevaarlijke’ 10e plek staat die uiteindelijk verplicht tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie. In de titelstrijd lijkt het punt dat GFC pakte ook beslissend. De nummer twee, Avanti Wislkracht, heeft nu 2 punten minder dan koploper Barbaros dat ook nog een wedstrijd minder gespeeld heeft.

 

Gerelateerde berichten

  • GFC-Emos afgelast, wel duel om Tukker Cup24 februari 2018 GFC-Emos afgelast, wel duel om Tukker Cup De wedstrijd GFC-Emos die voor morgen op het programma stond in de vierde klasse B van het zondagamateurvoetbal is afgelast. Het veld op sportpark Heeckeren is onbespeelbaar door de […]
  • GFC uitgeschakeld in strijd om de Tukker Cup25 februari 2018 GFC uitgeschakeld in strijd om de Tukker Cup GFC is vandaag in de kwartfinale van de strijd om de Tukker Cup utgeschakeld. In Glanerbrug werd met 3-2 verloren van derdeklasser Avanti Wilskracht. Bij rust was het al 3-1. Voor de […]
  • GFC vol vertrouwen voor restant tegen LSV5 april 2017 GFC vol vertrouwen voor restant tegen LSV GFC hoopt morgen in het restant van de wedstrijd tegen LSV de goede lijn van afgelopen zondag voort te zetten. Toen won de ploeg van trainer Romano Lammertink na een prima wedstrijd met […]
  • GFC thuis onderuit tegen Emos30 april 2017 GFC thuis onderuit tegen Emos GFC moet in de komende twee wedstrijden vol aan de bak om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. De ploeg van trainer Romano Lammertink verloor op eigen veld met 0-3 van Emos en op […]
  • GFC niet opgewassen tegen FC Aramea12 maart 2017 GFC niet opgewassen tegen FC Aramea GFC leed in de vierde klasse B een fikse nederlaag tegen FC Aramea. Het werd 2-5 op sportpark Heeckeren. Het duel was na de eerste helft al beslist. Na een goede kans voor GFC-er Tim […]