GFC pakt een verdiend punt tegen titelkandidaat Avanti

Na twee knappe overwinningen tegen Rood Zwart en LSV werd tegen titelkandidaat Avanti Wilskracht weer een prestatie van formaat neer gezet door GFC. De ploeg van trainer Romano Lammertink speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen de Glanerbrugger ploeg die eerder dit seizoen nog met 9-1 te sterk bleek in de vierde klasse B. Aanvankelijk leek het erop dat GFC ook in dit duel tegen een nederlaag aan zou lopen want Avanti begon beter en kwam na negen minuten op voorsprong door een treffer van Dennis Schreinders. Daarna bleven de bezoekers overwicht houden zonder dat dat tot veel kansen leidde door goed compact verdedigen van GFC.

In een uiterst levendige tweede helft kwam GFC ook aanvallend beter in de wedstrijd en creëerde een paar goede mogelijkheden. Avanti kreeg eveneens grote kansen en het was aan GFC-doelman Joris Hoeben te danken dat het geen 0-2 werd. Hij redde twee keer knap in een één op één-situatie. De gelijkmaker viel twaalf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Het was de ervaren spits Simon Ruumpol die binnen schoot en zo GFC het dik verdiende punt bezorgde. GFC is nu een punt uitgelopen op FC Het Centrum dat op de ‘gevaarlijke’ 10e plek staat die uiteindelijk verplicht tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie. In de titelstrijd lijkt het punt dat GFC pakte ook beslissend. De nummer twee, Avanti Wislkracht, heeft nu 2 punten minder dan koploper Barbaros dat ook nog een wedstrijd minder gespeeld heeft.