Amerikanen laaiend enthousiast over compositie Wittrock

Het was een bijzondere dag voor de Goorse maestro Carl Wittrock, gisteren in de beroemde Carnegie Hall in New York. De componist was afgereisd om getuige te zijn van de première van zijn muziekstuk ‘The Journey of the half moon”. Dat werd daar uitgevoerd door het Australische Brisbane Regional Youth Orchestra. Het Amerikaanse publiek bleek enorm onder de indruk van de compositie én de uitvoering. Wittrock kreeg na afloop alle lof toe gezwaaid en werd uitgebreid in de bloemen gezet op het podium. De première van het het werk van Wittrock was onderdeel van het vijfdaagse ‘New York International Music Festival’ dat jaarlijks wordt gehouden in de Amerikaanse wereldstad. Carl Wittrock komt, met zijn gezin, morgen terug in Goor.

Gerelateerde berichten

  • Goud voor Carl Wittrock in New York11 maart 2020 Goud voor Carl Wittrock in New York De Goorse topdirigent en componist Carl Wittrock kende gisteravond een uiterst succesvolle première van zijn compositie Overture tijdens het Showcase Concert van het zogenoemde New York […]
  • Opnieuw Amerikaanse première compositie Wittrock5 april 2018 Opnieuw Amerikaanse première compositie Wittrock Opnieuw een enerverende ervaring voor de Goorse topdirigent- en componist Carl Wittrock. Hij is net terug van een trip naar Chicago waar een nieuw werk van hem 'San José' in première ging. […]
  • Compositie Wittrock in Carnegie Hall in New York25 maart 2017 Compositie Wittrock in Carnegie Hall in New York Een openhartig interview met de Goorse maestro Carl Wittrock vandaag in de weekendeditie van de Twentsche Courant/Tubantia. Daarin kondigt hij aan dat een door hem geschreven stuk zal […]
  • Carl Wittrock centraal in Dubbelportret21 mei 2021 Carl Wittrock centraal in Dubbelportret Carl Wittrock, dirigent van Apollo, is komende zondag te gast in het radioprogramma Dubbelportret op Hofstreek FM tussen 11.00 en 12.00 uur. Wittrock is een nationaal en internationaal […]
  • Concert KNA en Apollo gaat niet door16 november 2021 Concert KNA en Apollo gaat niet door Het concert dat komende zondag zou worden gehouden in de Reggehof en waarin een nieuw werk van de Goorse componist Carl Wittrock, zou worden gepresenteerd, gaat niet door. Het concert zou […]