Bigband Festival belooft muzikaal feest te worden

De weergoden lijken Goor voor komende maandag wederom niet zo goed gezind maar onder het motto ‘als het maar droog blijft’ belooft het 9e Bigband Festival in het Goorse centrum één groot muzikaal feest te worden. Naast de eigen Apollo Bigband komen nog vier Bigbands op het grote podium op het zogenoemde Jupilerplein voor het politiebureau. De meest in het oog springende daarvan is de Skyblasters Bigband uit Soest. Een toporkest met swingende nummers die zijn sporen verdient heeft in binnen- en buitenland. Zo maakten de Skyblasters vorig jaar nog een concerttour door China. The muzikanten van The Skyblasters Bigband hebben een compleet nieuw repertoire ingestudeerd dat maandag in Goor in première gaat.

The Skyblasters Bigband tijdens de concertour in China

Ook uit de regio bekende Bigbands op het grote podium zoals de Big Band Hengelo, de Hanzestadband Deventer en de Big Band New Edition Tubbergen. Bij eetcafé De Ster speelt de band Apple terwijl Captain Midnight Blues voor Bar Bistro d’Olde Smidse zal staan. Bij Grand Café De Zon is Jazz Ma Non Troppo te bewonderen terwijl de John Cornwill Band onvervalste blues speelt bij café de Tapperij. In De Reggehof tonen diverse jeugd-bigbands hun kunnen terwijl op het zogenoemde Blue Note Square (Schoolfeestplein) ook muziekschoolbands optreden. Op het plein ook diverse activiteiten voor de jeugd zoals The Escape Room en Urban Hockey.

Zoals eerder gemeld komt rond drie uur komt de bekende zanger Ernst Daniël Smid optreden op het Jupilerplein met de Apollo’s Bigband nadat hij om 13.00 uur de nieuwe theaterbrochure van De Reggehof heeft gepresenteerd. De Goorse winkels zijn geopend en ook de kramen van de handelaren van Apeldoorn 2000 staan komende maandag weer opgesteld in het Goorse stadshart. In de Kerkstraat is een kunstmarkt georganiseerd door de Goorse kunstenaars Patrick van den Burg en Rob Flink. Daar is ook kunst van kinderen te koop. In de etalages van winkels zijn ook kunstwerken tentoongesteld zodat de bezoekers van het festival een kunstroute kunnen lopen.