Keuzes…

Ik had mijn verhaaltje van vorige week al klaar en ingestuurd toen het bericht verscheen op deze nieuwssite met de titel: “Boa’s strooien met bonnen in Goor”. Het is tegen m’n principes om deze huichelachtige gebeurtenis aan me voorbij te laten gaan, dus in de reprise d’r mee. Er zijn in 2016 het aanstellerige aantal van 188 mensen beboet en daarvan zijn 179 mensen op de bon geslingerd omdat ze fout zouden hebben geparkeerd. Met fout parkeren bedoelen de heren en dames Boa’s dat je vergeten bent de parkeerschijf achter je ruit te leggen of dat je parkeertijd verstreken is. Dat laatste kan ik me trouwens niet zo heel goed voorstellen in ons centrum.

Stel nu eens dat die boetes zo’n 90 euro per stuk bedragen. De totale inkomsten zijn dan een kleine 17.000 euro. Wat zullen die gapers van de Kriminalpolizei verdienen? Laten we zeggen een 1700 euro netto per maand? Dertiende maand erbij, vakantiegeld, beetje onregelmatigheidstoeslag, kom ik uit op, pak hem stijf een 25.000 euro per jaar. D’r lopen er vast wel meer dan één, dus voor het gemak maar eens twee Boa’s aanhouden. Deze twee “verdienen” samen per jaar een bedrag van een goede 50.000 euro netto. Simpel rekensommetje; een totale schade van een slordige 33.000 mille. Mede mogelijk gemaakt door uw en mijn belastingcentjes.

33.000 Euro aan verkwanseld geld met een flink portie chagrijn erbij op de koop toe. Het allerergste is dat ons centrum er geen bal mee geholpen is. Het is al niet zo’n super aantrekkelijk winkelend hart en door zulke Stasi activiteiten kan ik me niet voorstellen dat het er veel beter op wordt. Het pijnlijke is dat het allemaal niet eens nodig was geweest als iedereen zich netjes aan de afspraak had gehouden. Dan hadden namelijk de meeste parkeerders, die nu massaal het Schoolfeestplein bezet houden, hun auto netjes geparkeerd bij de sporthal. Probleem opgelost.
33.000 Euro aan weggesmeten gemeenschapsgeld. Wat voor moois hadden we daar allemaal mee kunnen doen? Ik zou een bijdrage aan een nieuwe “trekkerswand” in ons theater en cultuurhuis een prima bestemming vinden.

Tja, allemaal keuzes en dingen waar je goed over na moet denken. Nagedacht hebben ze afgelopen donderdag ook tijdens de brainstormavond onder de noemer “Hard(t) voor Goor”. Ik snapte alleen de strekking vooraf niet zo goed wat de bedoeling was met de sprekers die ze uitgenodigd hadden. Een Turkse meneer die ik niet ken, maar dat kan natuurlijk mijn tekortkoming zijn. Een Goorse verkoper van wip-kippen. Een net van de papfles online-marketeer én een Goorse grappenmaker om de boel waarschijnlijk een beetje luchtig te houden. Allemaal enthousiaste, en zeer succesvolle Gorenaren, maar voor mij niet helemaal duidelijk wat nu precies hun toegevoegde waarde is in de discussie hoe het met Goor verder moet.

Hadden we niet veel liever een gewezen winkelier aan het woord gehoord die failliet is gegaan? Hoe dat kwam en hoe dat, volgens hem, mogelijk voorkomen had kunnen worden? Hadden we niet graag de nieuwe voorzitter willen horen van de VVV hoe hij, en zijn organisatie, Goor weer op de kaart denkt te gaan zetten? En Goor Collectief? Hoe gaat de samenwerking met andere ondernemersverenigingen gestalte krijgen en hoe gaat Goor daarvan profiteren? Persoonlijk had ik die super-ondernemer van  “Hoftrends mannen” wel eens aan de tand willen voelen waarom zij nog wel brood en kansen zien in Goor. Petje af! Misschien had het een aanstekelijke werking kunnen hebben.

Namens Niels uut Goor,

Een fijne dag…