De nieuwjaarsreceptie van de gemeente werd vanavond gekenmerkt door een ludieke actie van de Goorse biertent Rellie; elke bezoeker kreeg een Schoolfeestglas uitgereikt. Het idee erachter is dat het glas onder de bevolking moet blijven. Burgemeester Hans Kok, die een zak vol plastic bekers overhandigd kreeg, vindt een protest prima zolang ze binnen de kaders van de wet vallen. Bovendien ziet hij er alleen maar voordelen in, omdat het de gemeente geld scheelt. Daarmee impliceert Kok dat het Schoolfeestbestuur geld tegemoet kan zien voor de overgebleven Schoolfeestglazen, iets wat hij tot nu toe onder een ondernemersrisico schaarde.
Kok is niet onder de indruk van de protesten, want de verantwoordelijkheid om het glas te handhaven wil hij niet niet meer nemen. De angst voor claims wordt mede ingegeven door de strandfeestrellen. “Ik ben uiteindelijk verantwoordelijk voor de veiligheid, ook al zegt men zelf de verantwoordelijkheid te nemen. Zodra er iets gebeurt is er niemand die zegt: ‘Hé burgemeester, sorry, onze schuld’, nee, dan staat iedereen met de rug naar je toe. Met het incident van vorig jaar is gebleken dat het Schoolfeest de fase van onschuld voorbij is”, laat Kok in een reactie weten. Bovendien voegt hij er aan toe dat overal in Nederland bij grote evenementen uit plastic wordt gedronken. Het argument dat de omslag van glas naar plastic bij de andere kernen binnen de Hof vooral een kostenoverweging is geweest wijst hij van de hand. Dat de meeste Gorenaren uit glas willen drinken trekt de burgemeester eveneens in twijfel, maar geeft later wel aan dat er nooit maatschappelijk draagvlak zal zijn om over te gaan naar plastic, waarmee hij zijn impopulaire maatregel verdedigt. De burgemeester drinkt overigens thuis gewoon uit glas: “Maar daar wordt niet met glazen gegooid”, redeneert hij.
Volgens Rellievoorzitter Ate Brunnekreef zit het probleem niet in het glas maar in de relschoppers, die zouden aangepakt moeten worden en niet de burger. Daar zou Kok het niet oneens mee zijn, maar volgens Brunnekreef blijft de burgemeester hautain en beseft hij niet dat de Gorenaar op zijn ziel getrapt is. “De burgemeester heeft geen enkele binding met Goor, maar beslist er wel over”, waarmee Brunnekreef zowel het functioneren van Kok als de gemeentelijke herindelingen van 10 jaar geleden in twijfel trekt. Pikant detail is dat Kok tijdens zijn speech heeft aangegeven dat Twente mogelijk in één gemeente zou moeten opgaan van 620.000 inwoners bestaande uit 14 deelgemeentes om zo kosten te besparen.