Actie voor diabetespatientje Sem tijdens Goorse voetbalderby

Er wordt komende zondag voor de Goorse voetbal-derby sv Hector-GFC een inzamelingsactie gehouden voor Sem Minkjan. Het 10-jarige diabetes-patientje speelt bij Hector in de JO11-1 en moet meerdere keren per dag bloed prikken om het glucosegehalte te meten. Er is een oplossing waarmee dat automatisch kan maar deze zogenoemde Free Style Libre is duur en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. De actie is een initiatief van de spelers van het eerste elftal van Hector waarin ook Sem’s vader Joost Minkjan speelt. Direct na de wedstrijd wordt bekend gemaakt hoeveel geld er op is gehaald voor Sem.

Sem Minkjan met zijn moeder Dorothy

De Goorse derby tussen Hector en GFC begint zondag om 14.00 uur op sportpark ’t Doesgoor en wordt gespeeld met een bijzondere wedstrijdbal. Deze is namelijk beschikbaar gesteld door John van der Worp, supervrijwilliger van GFC, die zich tijdens de landelijke vrijwilligersverkiezingen ook gesteund wist door de leden van Hector en daarom dit gebaar wil maken.

John van der Worp

Gerelateerde berichten

  • John Westerik geeft beslissende cijfers na laatste derby5 mei 2016 John Westerik geeft beslissende cijfers na laatste derby Het is aan John Westerik. De oud eerste-speler van vv Twenthe krijgt de lastige taak om komende zondag de cijfers te bepalen in de laatste wedstrijd die meetelt in het 'Sport […]
  • Hector-Markelo zondag een uur eerder13 januari 2016 Hector-Markelo zondag een uur eerder De inhaalwedstrijd tussen sv Hector en Sportclub Markelo begint zondagmiddag al om 13.00 uur. Het duel is een uur vervroegd vanwege de traditionele playbackshow bij de groen-witten. Die […]
  • Competitiestart met uitduels voor Goorse voetbalclubs24 september 2022 Competitiestart met uitduels voor Goorse voetbalclubs Dit weekeinde start na een aantal bekerduels, waarin de Goorse clubs alle drie strandden in de poulefase, met de eerste competitieronde. Vanmiddag begint GFC, nu spelend in de zaterdag […]
  • GFC maakt nog kleine kans op periodetitel4 juni 2022 GFC maakt nog kleine kans op periodetitel Voor Twenthe en Hector staat er dit Pinksterweekeinde tijdens de laatste speelronde niets meer op het spel. Beide ploegen zijn veilig en kunnen komende maandag tegen respectievelijk […]
  • Nog alles te winnen of verliezen voor Goorse clubs14 mei 2022 Nog alles te winnen of verliezen voor Goorse clubs Met nog vier wedstrijden voor de boeg is het voor de vlaggeschepen van de Goorse voetbalclubs nog ongemeen spannend. Voor GFC valt er nog een hoop te winnen want de weken van de waarheid […]