Actie voor diabetespatientje Sem tijdens Goorse voetbalderby

Er wordt komende zondag voor de Goorse voetbal-derby sv Hector-GFC een inzamelingsactie gehouden voor Sem Minkjan. Het 10-jarige diabetes-patientje speelt bij Hector in de JO11-1 en moet meerdere keren per dag bloed prikken om het glucosegehalte te meten. Er is een oplossing waarmee dat automatisch kan maar deze zogenoemde Free Style Libre is duur en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. De actie is een initiatief van de spelers van het eerste elftal van Hector waarin ook Sem’s vader Joost Minkjan speelt. Direct na de wedstrijd wordt bekend gemaakt hoeveel geld er op is gehaald voor Sem.

Sem Minkjan met zijn moeder Dorothy

De Goorse derby tussen Hector en GFC begint zondag om 14.00 uur op sportpark ’t Doesgoor en wordt gespeeld met een bijzondere wedstrijdbal. Deze is namelijk beschikbaar gesteld door John van der Worp, supervrijwilliger van GFC, die zich tijdens de landelijke vrijwilligersverkiezingen ook gesteund wist door de leden van Hector en daarom dit gebaar wil maken.

John van der Worp

Gerelateerde berichten

  • John Westerik geeft beslissende cijfers na laatste derby5 mei 2016 John Westerik geeft beslissende cijfers na laatste derby Het is aan John Westerik. De oud eerste-speler van vv Twenthe krijgt de lastige taak om komende zondag de cijfers te bepalen in de laatste wedstrijd die meetelt in het 'Sport […]
  • Hector-Markelo zondag een uur eerder13 januari 2016 Hector-Markelo zondag een uur eerder De inhaalwedstrijd tussen sv Hector en Sportclub Markelo begint zondagmiddag al om 13.00 uur. Het duel is een uur vervroegd vanwege de traditionele playbackshow bij de groen-witten. Die […]
  • Toch nog een stadsderby…4 juli 2021 Toch nog een stadsderby… Corona gooide in het afgelopen seizoen veel roet in het eten van eenieder en dus ook de Goorse voetballers maar met de versoepelingen van nu blijkt er op het einde van het seizoen toch […]
  • Drenth en Minkjan door bij Hector19 december 2020 Drenth en Minkjan door bij Hector Jordy Drenth is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van vierdeklasser SV Hector. De jonge oefenmeester is nu bezig aan zijn eerste seizoen bij de groen witten, dat noodgedwongen na vier […]
  • GFC naar koploper, Hector thuis en Twenthe in Hofderby7 maart 2020 GFC naar koploper, Hector thuis en Twenthe in Hofderby De eerste elftallen van de Goorse clubs kunnen alledrie de borst nat maken als het gaat om de opponenten van dit weekeinde. GFC speelt vanmiddag (14:30 uur) tegen de koploper in de vierde […]