Actie voor diabetespatientje Sem tijdens Goorse voetbalderby

Er wordt komende zondag voor de Goorse voetbal-derby sv Hector-GFC een inzamelingsactie gehouden voor Sem Minkjan. Het 10-jarige diabetes-patientje speelt bij Hector in de JO11-1 en moet meerdere keren per dag bloed prikken om het glucosegehalte te meten. Er is een oplossing waarmee dat automatisch kan maar deze zogenoemde Free Style Libre is duur en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. De actie is een initiatief van de spelers van het eerste elftal van Hector waarin ook Sem’s vader Joost Minkjan speelt. Direct na de wedstrijd wordt bekend gemaakt hoeveel geld er op is gehaald voor Sem.

Sem Minkjan met zijn moeder Dorothy

De Goorse derby tussen Hector en GFC begint zondag om 14.00 uur op sportpark ’t Doesgoor en wordt gespeeld met een bijzondere wedstrijdbal. Deze is namelijk beschikbaar gesteld door John van der Worp, supervrijwilliger van GFC, die zich tijdens de landelijke vrijwilligersverkiezingen ook gesteund wist door de leden van Hector en daarom dit gebaar wil maken.

John van der Worp

Gerelateerde berichten

  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • Sem Minkjan in Overijssels ‘diabetes-team’6 juni 2019 Sem Minkjan in Overijssels ‘diabetes-team’ De Goorse voetballer Sem Minkjan is geselecteerd voor het Overijssels voetbalteam voor kinderen met diabetes. Hij is na een aantal selectiedagen geselecteerd om op zaterdag 29 juni medt […]
  • Puntdak loopt geld bij elkaar voor suikerpatienten13 juni 2017 Puntdak loopt geld bij elkaar voor suikerpatienten De 10-jarige suikerpatient Sem Minkjan heeft na een succesvolle actie bij sv Hector zijn nieuwe Freestyle Libre al maar nu is het zaak om ook andere kinderen te helpen. De Freestyl Libre […]
  • Goorse competitiederby’s in december en april17 augustus 2018 Goorse competitiederby’s in december en april De Goorse derby's in de vierde klasse G van het zondag-amateurvoetbal tussen Hector en GFC zijn door de KNVB gepland voor 9 december en 14 april. Het eerste duel tussen de rivalen is op […]
  • John Westerik geeft beslissende cijfers na laatste derby5 mei 2016 John Westerik geeft beslissende cijfers na laatste derby Het is aan John Westerik. De oud eerste-speler van vv Twenthe krijgt de lastige taak om komende zondag de cijfers te bepalen in de laatste wedstrijd die meetelt in het 'Sport […]