De druk ligt bij GFC voor Goorse derby

“Cruciaal is het nog niet” zegt GFC-trainer Romano Lammertink. “Maar we moeten in onze situatie absoluut voor de volle winst gaan, zo simpel is het.” aldus de oefenmeester over de belangen voor de stadsderby tegen Hector. “Wij moeten in ieder geval niet verliezen” zegt zijn collega Mark Dijkstra van de groen witten. “Maar natuurlijk gaan we thuis voor de zege, dat moge duidelijk zijn.” Een heldere samenvatting van de feiten van het duo voorafgaand aan de tweede Goorse derby van dit seizoen in de vierde klasse B. De eerste editie, op sportpark Heeckeren eindigde met 1-1. onbeslist.

Beeld uit GFC-Hector van 13 november 2016 (1-1)

Bij GFC geen personele veranderingen ten opzichte van de vorige weken. Bij Hector ontbreekt Unal Kel die moet werken. Het verschil op de ranglijst is zes punten in het voordeel van Hector maar daar tegenover staat dat GFC de laatste weken aardig in vorm is geraakt met 8 punten uit de laatste 6 wedstrijden. Hector haalde daarin slechts 5 punten. Allemaal bespiegelingen vooraf die er volgens beide trainers morgenmiddag niet meer toe doen. “Het zijn altijd wedstrijden op zich en ik heb er alle vertrouwen in ook al zijn we wisselvallig gebleken” zegt Dijkstra. “Motiveren hoeft niet meer lijkt me” zegt Lammertink. “Voor dit soort wedstrijden ben je vroeger op voetbal gegaan.” Hector – GFC begint morgen om 14.00 uur en is te volgen via deze site. Dat geldt ook voor de uitwedstrijd van vv Twenthe tegen hekkensluiter Vaassen. Twenthe maakt nog kans op de nacompetitie als de vierde plek wordt bereikt. Daarop heeft de ploeg van trainer Michiel Mensink nog alle kansen.

Gerelateerde berichten