De druk ligt bij GFC voor Goorse derby

“Cruciaal is het nog niet” zegt GFC-trainer Romano Lammertink. “Maar we moeten in onze situatie absoluut voor de volle winst gaan, zo simpel is het.” aldus de oefenmeester over de belangen voor de stadsderby tegen Hector. “Wij moeten in ieder geval niet verliezen” zegt zijn collega Mark Dijkstra van de groen witten. “Maar natuurlijk gaan we thuis voor de zege, dat moge duidelijk zijn.” Een heldere samenvatting van de feiten van het duo voorafgaand aan de tweede Goorse derby van dit seizoen in de vierde klasse B. De eerste editie, op sportpark Heeckeren eindigde met 1-1. onbeslist.

Beeld uit GFC-Hector van 13 november 2016 (1-1)

Bij GFC geen personele veranderingen ten opzichte van de vorige weken. Bij Hector ontbreekt Unal Kel die moet werken. Het verschil op de ranglijst is zes punten in het voordeel van Hector maar daar tegenover staat dat GFC de laatste weken aardig in vorm is geraakt met 8 punten uit de laatste 6 wedstrijden. Hector haalde daarin slechts 5 punten. Allemaal bespiegelingen vooraf die er volgens beide trainers morgenmiddag niet meer toe doen. “Het zijn altijd wedstrijden op zich en ik heb er alle vertrouwen in ook al zijn we wisselvallig gebleken” zegt Dijkstra. “Motiveren hoeft niet meer lijkt me” zegt Lammertink. “Voor dit soort wedstrijden ben je vroeger op voetbal gegaan.” Hector – GFC begint morgen om 14.00 uur en is te volgen via deze site. Dat geldt ook voor de uitwedstrijd van vv Twenthe tegen hekkensluiter Vaassen. Twenthe maakt nog kans op de nacompetitie als de vierde plek wordt bereikt. Daarop heeft de ploeg van trainer Michiel Mensink nog alle kansen.

Gerelateerde berichten

  • Stadsderby met diverse belangen13 april 2019 Stadsderby met diverse belangen Hij staat weer voor de deur. De Goorse El Classico tussen Hector en GFC. Altijd beladen wedstrijden die nooit een grote uitslag kennen en vaak vol spanning zitten. Dat is morgen ook de […]
  • GFC-Hector: ‘Er is eigenlijk geen peil op te trekken…” UPDATE: Het duel is afgelast8 december 2018 GFC-Hector: ‘Er is eigenlijk geen peil op te trekken…” UPDATE: Het duel is afgelast Het is Derbyday morgen in het Goorse als GFC op het eigen sportpark Heeckeren SV Hector ontvangt. De clash tussen de nummer 9, GFC dat tot nu, kijkend naar de doelstelling (kampioenschap), […]
  • 9 april 2017 GFC pakt een verdiend punt tegen titelkandidaat Avanti Na twee knappe overwinningen tegen Rood Zwart en LSV werd tegen titelkandidaat Avanti Wilskracht weer een prestatie van formaat neer gezet door GFC. De ploeg van trainer Romano Lammertink […]
  • Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..”4 november 2017 Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..” Het is het weekend van de eerste Goorse stadsderby in de vierde klasse B tussen GFC en SV Hector en dat houdt de voetbalgemoederen in het Twentse Haagje altijd bezig. Zo ook nu. GFC heeft […]
  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]