Twenthe met tien man knap gelijk tegen Vaassen

Twenthe kwam vanmiddag in en tegen Vaassen slecht uit de startblokken, met als dieptepunt een rode kaart in de 29e minuut voor doelman Bas Zweers. Dit na een ongelukkige actie buiten de zestien waarna de doelman gelijk de kleedkamer op kon zoeken. Zijn vervanger was de jeugdige Jurgen Burggraaf, die tekende voor een uitmuntend debuut in de Twenthe selectie. Een minuut nadat Zweers het veld had verlaten scoorde de gastheer de 1-0 uit een hoekschop, dit was tevens ook de ruststand. Na de thee nam Twenthe langzaam maar zeker steeds meer het initiatief en zag dit beloond met de verdiende gelijkmaker in de 35e minuut. Doelpuntenmaker was sterkhouder Mark Nijland. Vier minuten later bracht Jeffrey Asbroek met een snoeiharde en goed geplaatste vrije trap in de kruising Twenthe op 2-1 voorsprong. In de slotminuut scoorde Vaassen de gelijkmaker.