“Ik woon al jaren met veel plezier in Goor”

Dat zei de kersverse Commissaris van de Koningin, Ank Bijleveld-Schouten, woensdagmiddag bij haar officiële installatie in het provinciehuis in Zwolle. “Ondanks alles wat er over is verteld vandaag”, vervolgde de Goorse politica. Bijleveld werd positief ontvangen door iedere Statenfractie, waarbij toch haar woonplaats het af en toe moest ontgelden. Bijleveld ging vooral in op het reageerakkoord. “Als we echt aan het nieuwe profiel willen werken, dan moet het Rijk ook daadwerkelijk durven loslaten”, aldus de Goorse. “Je gaat erover of niet.”

bijleveld-overijssel

Bijleveld voerde haar speech op, nadat het Valeriusensemble een uitvoering aanbood en de voorzittershamer formeel werd overgedragen. “We gaan een mooie, belangrijke tijd voor Overijssel en haar inwoners tegemoet”, sloot Bijleveld af. “Dat kunnen we alleen goed doen als we daar met elkaar samen aan werken.” Lees hier de volledige speech van Ank Bijleveld. De vergadering is hier terug te zien.

Gerelateerde berichten

  • Tweede aanhouding in moordzaak ‘Meene’21 januari 2015 Tweede aanhouding in moordzaak ‘Meene’ Een 55-jarige man uit Neede is vanmorgen net voor zevenen aangehouden in een woning in de gemeente Emmen. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 24-jarige man uit […]
  • Scholen weer aan de slag met zeepkisten17 mei 2018 Scholen weer aan de slag met zeepkisten De Goorse scholen zijn deze weken weer druk met het bouwen van duurzame zeepkisten. Basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 komen op uitnodiging van Hofpower naar de voormalige […]
  • Medehuurder fotostudio gezocht10 augustus 2011 Medehuurder fotostudio gezocht Patricia van de Camp is op zoek naar iemand die met haar een fotostudio wil delen. De 42-jarige Goorse heeft een atelier/studio/cursusruimte van iets meer dan 10 bij 4 meter. In de ruimte […]
  • GFC op de valreep naast Hector in stadsderby5 november 2017 GFC op de valreep naast Hector in stadsderby Na een traditionele sfeeractie van de GFC-supporters met rode rook kwam de thuisploeg het beste uit de startblokken. Al na twee minuten had het raak moeten zijn voor GFC. Simon Ruumpol […]
  • Vrouw gewond door ‘lage zon’25 juli 2013 Vrouw gewond door ‘lage zon’ Een 65-jarige vrouw is vanavond gewond geraakt tijdens een aanrijding op de Diepenheimseweg. Een automobilist, die uit de Stationslaan kwam, zag haar over het hoofd. Dit vermoedelijk door […]