De weken van de waarheid voor Twenthe en GFC

Het zijn in twee totaal verschillende opzichten de weken van de waarheid voor vv Twenthe en GFC. Twenthe hoopt in de resterende drie duels de vierde plek vast te houden en zodoende nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Voor GFC wordt het nog een hele toer om de play offs tegen degradatie uit de vierde klasse te ontlopen. Twenthe staat met Warnsveldse Boys en Lochem op een gedeelde vierde plek en heeft tot nu toe het beste doelsaldo. Morgen staat het duel tegen de nummer zeven, Albatross, op de rol. Die ploeg, uit Ugchelen bij Apeldoorn, heeft maar twee punten minder en maakt dus ook nog volop kans.

De ‘heenwedstrijd’ tegen Albatross werd door Twenthe eerder dit seizoen met 1-0 verloren

Bij Twenthe is doelman Bas Zweers geschorst. Hij wordt vervangen door Martijn Busschers. GFC hoopt zich in de thuiswedstrijd tegen Emos te herpakken na de met 1-0 verloren stadsderby tegen Hector. Trainer Romano Lammertink kan beschikken over een fitte selectie. Hector is na vorige week nagenoeg veilig en gaat morgen naar Delden voor de Hofderby tegen Rood Zwart dat eveneens is uitgespeeld. Bij Hector maar liefst drie geschorsten na de derby van vorige week. Christian Haverslag, Wesley Zwoferink en Jorno de Vries moeten vanaf de zijlijn toekijken. Rick Biesemaat is op vakantie en dus niet aanwezig. De duels van de Goorse clubs beginnen morgen om 14.00 uur en zijn te volgen via deze site.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • 9 april 2017 GFC pakt een verdiend punt tegen titelkandidaat Avanti Na twee knappe overwinningen tegen Rood Zwart en LSV werd tegen titelkandidaat Avanti Wilskracht weer een prestatie van formaat neer gezet door GFC. De ploeg van trainer Romano Lammertink […]
  • Hector en Twenthe op jacht naar eerste zege21 oktober 2017 Hector en Twenthe op jacht naar eerste zege Hector-trainer Mark Dijkstra was er duidelijk in, vorige week na de nederlaag in en tegen Markelo (3-2): Het moet beter en het wordt tijd voor een driepunter. Dat moet dan komende zondag […]
  • Twenthe-Centrum 2-1, Rood Zwart-Hector 1-3, Emos-GFC 1-114 februari 2016 Twenthe-Centrum 2-1, Rood Zwart-Hector 1-3, Emos-GFC 1-1 De eindstanden van de Goorse voetbalclubs in de vierde klasse B: 14.00 uur: vv Twenthe - FC Het Centrum 2-1 (Doelpunten Twenthe: Mark Nijland en Jasper Groothuis) 14.00 uur: Emos - […]
  • Twenthe wil eerherstel, Hector in belangrijke Hofderby14 april 2018 Twenthe wil eerherstel, Hector in belangrijke Hofderby De periode dat de prijzen worden verdeeld is aanstaande en voor vv Twenthe zou dat zomaar eens een plek in de nacompetitie kunnen zijn. De ploeg van trainer Michiel Mensink is de laatste […]