Rikkert vraagt om symposium 10 jaar Hof

CDA-gemeenteraadslid Eric Rikkert wil een symposium houden over de afgelopen tien jaar Hof van Twente. De Goorse politicus zat net na de start van de gemeente Hof van Twente in de gemeenteraad en maakt daar dus al bijna tien jaar deel van uit. “Ik denk dat de fusie een geslaagde onderneming is geweest maar dat neemt niet weg dat ik nog wel steeds het gevoel heb dat het erg moeilijk is om tot een evenwichtig beleid te komen in de gemeente”, aldus Rikkert (foto). “Bij veel onderwerpen is het vaak nog steeds redelijk duidelijk uit welke kernen de gemeenteraadsleden afkomstig zijn.” Dat Goor het centrale punt is geworden, stuit sommige mensen tegen de borst. “Het is wel goed om ons te realiseren dat Goor niet de oorzaak is van alles maar de landelijke overheid.”

101214_Rikkert

“Het afzetten van kernen ten opzichte van elkaar is geen goede zaak en lost ook niets op”, vervolgt Rikkert. “Kernenbeleid staat vrijwel bij alle partijen hoog in het vaandel en men geeft er in de politiek ook regelmatig invulling aan. Op deze manier blijft de gemeente Hof van Twente echter wel een verzameling van kernen en niet een echt een éénduidige gemeente met een logisch gemeentelijk beleid en optimalisatie daar waar mogelijk.”

Rikkert wil graag een symposium met als onderwerp; “moet de gemeente Hof van Twente de komende 10 jaar verder groeien naar een echte integrale gemeente of zal de gemeente zich de komende tien jaar moeten richten op een krachtig kernenbeleid en mag dat extra geld kosten”. Het CDA-raadslid pleit om een middag hier aan te besteden, in het kader van het tienjarig bestaan, met vertegenwoordigers uit de kernen en de politiek maar mogelijk ook enkele sprekers uit andere fusie gemeenten.