Hector definitief veilig ondanks nederlaag

Het was na de 1-0 zege van vorige week al bijna een feit maar na vandaag is het ook officieel zo dat Hector zich veilig heeft gespeeld in de vierde klasse B. De ploeg van trainer Mark Dijkstra verloor weliswaar de Hofderby van Rood Zwart in Delden maar zag de onderste ploegen allemaal verliezen waardoor het gat met de ‘gevaarlijke’ 10e plek 8 punten blijft met nog twee duels voor de boeg. De wedstrijd tegen Rood Zwart was er één om snel te vergeten. Hector had wel een overwicht in de eerste helft maar wist dat niet in echte kansen om te zetten. Rood Zwart kwam in het eerste bedrijf nauwelijks in de buurt van Hector-doelman Daniël Kolbe.

Gescoord werd er wel in de tweede helft. De thuisploeg kwam op voorsprong nadat een goede voorzet van Robert Kenkhuis werd binnen gekopt door Dennis Mirza. Vlak daarna kwam Hector op gelijke hoogte door een goal van Unal Kel die na rust in viel. Daarna ging het gelijk op tot aan het einde met links en rechts wat frustratie van de Hector-spelers die zich ergerden aan de zwak leidende scheidsrechter Beunk die dat ‘beloonde’ met een aantal gele kaarten voor de groen witten. De winnende goal viel in blessuretijd. Na een vrije trap van Rood Zwart tastte goalie Daniël Kolbe mis en probeerde Dennis ter Elst tevergeefs de bal nog voor de doellijn weg te halen: 2-1.  Volgende week speelt Hector thuis tegen Barbaros. In dat duel staat er dus voor de Goorse ploeg niks meer op het spel. Toch kon het wel eens druk worden op het Doesgoor. Het Hengelose Barbaros kan dan namelijk het kampioenschap binnen halen in de vierde klasse B.