GFC thuis onderuit tegen Emos

GFC moet in de komende twee wedstrijden vol aan de bak om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. De ploeg van trainer Romano Lammertink verloor op eigen veld met 0-3 van Emos en op de overwinning van de Enschedeërs was niets af te dingen. Het stond na acht minuten al 0-2. Na zeven minuten werd een toegekende penalty benut terwijl een minuut later de tweede in het net lag. Daarna kwam GFC wel beter in de wedstrijd. De rood zwarten creëerden een paar goede kansen maar kwamen niet tot scoren.

In de tweede helft gebeurde niet heel veel. Emos hoefde niet meer zo nodig en GFC bleek niet bij machte om het de Enschedeërs heel moeilijk te maken. Halverwege de tweede helft viel de 0-3 en was de wedstrijd definitief gespeeld. Door de nederlaag is het erop of eronder in de resterende twee duels van deze competitie. Volgende week kan er een slag geslagen worden in de uitwedstrijd tegen de reeds gedegradeerde hekkensluiter Rietmolen. De laatste wedstrijd speelt GFC op het eigen sportpark Heeckeren tegen een rechtstreekse concurrent in de strijd tegen degradatie: FC Het Centrum.