Druk bezochte Dodenherdenking in Goor

Dat het een groot goed is om in vrijheid te leven en dat dat mede te danken is aan de bevrijders aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is ook in Goor niet in de vergetelheid geraakt. Zij die voor dat voorrecht zijn gevallen werden vanavond massaal herdacht door zo’n 200 mensen met een kranslegging bij het Poolse monument op ’t Schild, een stille tocht richting de Bomscherf in het Goorse centrum en de twee minuten stilte bij het oorlogsmonument in het park bij de Waterstraat.

Hans Jebbink van het Goorse 4 mei-comité sprak bij de Bomscherf terwijl wethouder Pieter van Zwanenburg een herdenkings-speech hield in het park. Na de twee minuten stilte om 20.00 uur, speelde Apollo het Wilhelmus. In de Hofkerk was daarna een speciaal concert van zangvereniging Onze Stem. Hieronder een fotoreportage van de Dodenherdenking in Goor.

 

 

Gerelateerde berichten

  • Individuele herdenking en bloemlegging op 4 mei24 april 2020 Individuele herdenking en bloemlegging op 4 mei Er is wel een mogelijkheid om op 4 mei naar het herdenkingsmonument in de Waterstraat te gaan om stil te staan bij de gevallenen in de Tweede Oorlog of om bloemen te leggen. Dit kan van […]
  • Een stille herdenking…4 mei 2021 Een stille herdenking… De vlag wappert halfstok bij het oorlogsmonument in het parkje aan de Waterstraat. Daarvoor liggen bloemen, onder meer van de gemeente Hof van Twente. De leden van het College van B&W […]
  • Wel kranslegging maar zonder publiek3 mei 2021 Wel kranslegging maar zonder publiek Evenals vorig jaar zal de jaarlijkse dodenherdenking morgen anders verlopen dan in de jaren voor corona. Er is in Goor geen stille tochten en een publieke bijeenkomst bij het […]
  • Twee minuten stil…4 mei 2019 Twee minuten stil… Opdat wij niet vergeten. En dus stond Goor vanavond ook stil bij allicht het grootste goed; leven in vrijheid. En dat we dit in Goor hebben te danken aan de bevrijders van WO II is ook […]
  • Twee minuten stil….4 mei 2018 Twee minuten stil…. Het is allicht het grootste goed; leven in vrijheid. En dat we dit in Goor hebben te danken aan de bevrijders aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is ook bij ons niet in de […]