Hector verliest van kampioen Barbaros

Hector heeft de voorlaatste wedstrijd van de competitie in de vierde klasse B met 1-2 verloren van Barbaros dat de titel binnenhaalde op sportpark ’t Doesgoor. Na een sfeervolle opkomst met Turkse muziek en rode fakkels van de supporters van de Hengelose club, ontspon zich een vermakelijk duel waarin Hector aanvankelijk niet veel onder deed voor Barbaros dat duidelijk last had van kampioenszenuwen. Na 18 minuten werd de ban gebroken door Burak Babuloglu die met een schitterende poeier de 0-1 aantekende. Hector raakte niet van de wijs van de mooie goal en ging brutaal op zoek naar een treffer. Die viel na een rommelige situatie in het 16-meter gebied van Barbaros. Diego Roes, een jong talent uit de B-junioren, schoot binnen namens Hector en bepaalde ruststand op 1-1.

Na rust was Barbaros overheersend. In de 55e minuut werd het 1-2 door een treffer van topscorer Hakan Kocoz. Daarna gebeurde er niet veel meer en was het wachten op het laatste fluitsignaal. Toen dat klonk barste het feest los bij de bezoekers dat de kampioensschaal kreeg uit handen van de Goorse bondsofficial Ate Brunnekreef. Hector speelt volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen, uit bij FC Aramea.