GFC wint simpel van hekkensluiter Rietmolen

Een dik verdiende overwinning voor GFC vanmiddag tegen het reeds gedegradeerde Rietmolen. In het Gelderse kerkdorp werd het 0-4 voor de rood zwarten die nog wel alle zeilen bij moeten zetten om de nacompetitie te ontlopen. Directe concurrent ’t Centrum won ook waardoor er volgende week een zinderende finalewedstrijd op de rol staat voor de ploeg van trainer Romano Lammertink als ’t Centrum op bezoek komt in Goor. GFC is 12e met 25 punten, de Enschedese ploeg heeft één punt meer en is 11e. GFC moet tiende worden om zeker te zijn van lijfsbehoud. Daar staat nu TVO dat ook één punt meer heeft dan GFC. Het uitduel vanmiddag in Rietmolen biedt in ieder geval perspectief want GFC speelde een prima wedstrijd waarin het domineerde en bij rust al met 0-2 voor stond door treffers van Edo Schnieder en Joran Krabbenbos die na een dik half uur kort na elkaar scoorden.

Na zes minuten in de tweede helft werd het 0-3 door een goal van Simon Ruumpol die scoorde uit een voorzet van Bjorn Nattrop die zelf, halverwege de tweede helft, de 0-4 binnen tikte. Met nog tien minuten te spelen raakte GFC-er Thijs Gerritsen geblesseerd en lag het spel tien minuten stil. Gerritsen had om onduidelijke redenen geen gevoel meer in zijn onderbeen en werd met een ambulance naar het ziekenhuis in Groenlo vervoerd. Het is nog ongewis wat er precies aan de hand is maar gevreesd wordt voor een kniekwetsuur voor Gerritsen die na onderzoek weer naar huis kon. Na de onderbreking gebeurde er niet veel meer en kon de wedstrijd simpel worden uitgespeeld.