Heeckerenschool haalt rubber uit kunstgras

Volgens diverse instanties als het RIVM en de KNVB is er geen gevaar voor de volksgezondheid maar toch heeft de Heeckerenschool besloten om het rubber op het kunstgras bij de school te laten verwijderen. De ophef en onrust die is ontstaan was voor de directie en de medezeggenschapsraad reden genoeg om actie te ondernemen. Dat is gebeurd in de meivakantie. Dit in samenwerking met Rémondis. Dat bedrijf heeft de korrels met speciale zuigapparatuur weggehaald en afgevoerd. Met hulp van ouders is er daarna fijnzand opgegooid om het kunstgras weer speelklaar te krijgen. De kosten zijn betaald door de school, de medezeggenschapsraad en de opbrengsten uit het verzamelen van oud papier.

 

Gerelateerde berichten

  • Oudjes GFC gewapend tegen kunstgraskorrels30 oktober 2016 Oudjes GFC gewapend tegen kunstgraskorrels Een ludieke actie van de 45+-groep van GFC die op elke zondagochtend in een 7 tegen 7-competitie onderling hun balletje trappen. Zij kwamen in witte pakken en met mondkapjes op het […]
  • Ook lokale politiek mengt zich in kunstgrasdiscussie7 oktober 2016 Ook lokale politiek mengt zich in kunstgrasdiscussie De CDA-fractie in de Hof van Twente heeft schriftelijke vragen gesteld over het gebruik van rubber korrels op de kunstgrasvelden in Goor en omgeving. Raadslid Arjan Mulder uit Delden wil […]
  • ‘Kunstgras met rubber gewoon bespelen’22 november 2016 ‘Kunstgras met rubber gewoon bespelen’ De meerderheid van de deelnemers aan een poll op deze site vind dat er gewoon op kunstgras kan worden doorgespeeld met daarin de bediscussieerde rubber korrels. Die zouden kankerverwekkend […]
  • Goor verdeeld over Cannabisteelt7 oktober 2016 Goor verdeeld over Cannabisteelt De gemeente Hof van Twente wil Gorenaar Bart Hissink steunen in zijn strijd om de teelt van cannabis voor medicinaal gebruik te legaliseren. Hissink hoopt uiteindelijk dat wietteelt […]
  • Bruins & Kwast overgenomen door REMONDIS7 maart 2017 Bruins & Kwast overgenomen door REMONDIS Bruins & Kwast wordt overgenomen door REMONDIS. De internationale onderneming voor de inzameling en verwerking van groenafval, sloop en resthout neemt niet alleen de Goorse tak over. […]