D-Day voor Twenthe en GFC…

Het is erop of eronder voor zowel Twenthe als GFC morgen in de laatste reguliere competitieronde van dit seizoen. GFC hoopt morgen de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen in het thuisduel tegen FC het Centrum. Een rechtstreekse concurrent in de vierde klasse B met één punt meer. Op sportpark Heeckeren wordt ook gekeken naar het duel dat TVO in Boekelo speelt tegen BSC Unisson. De Beckummers mogen niet winnen anders is de nacompetitie voor GFC sowieso een feit. Bij Twenthe ligt het allemaal veel gecompliceerder in de derde klasse B. De ploeg van trainer Michiel Mensink kan de nacompetitie voor promotie nog halen in het thuisduel tegen Lemelerveld, dat kampioen kan worden, maar is daarbij afhankelijk van vele factoren.

Michiel Mensink moet morgen naast trainer ook rekenaar zijn op de bank bij vv Twenthe

Eén van de vele denkbare scenario’s is zelfs dat Twenthe beter af is bij een nederlaag omdat dan de vervangende periode van kampioen Lemelerveld voor de Goorse ploeg kan zijn. De resultaten van de duels Albatross-Turkse Kracht, TKA-Wijhe ’92, Heeten Columbia en Sportclub Lochem-Warnsveldse Boys moeten allemaal in de gaten gehouden worden door de rekenwonders van Twenthe. Druk is het in ieder geval, morgen op sportpark ‘t Piepwillem. Koploper Lemelerveld heeft de komst van zo’n 200 supporters aangekondigd die met bussen naar Goor zullen reizen voor het kampioensduel van Lemelerveld.

De uitslag van een poll op deze site over de eventuele promotie van Twenthe en/of degradatie van GFC, pakte positief uit voor de rood zwarten. 50% van de stemmers denkt dat GFC zich handhaaft en dat Twenthe niet promoveert. 25% denkt dat GFC het niet redt en dat Twenthe ook volgend jaar derde klasser is. 15% klikte op de optie: GFC degradeert, Twenthe promoveert. De overige 10% ging voor het meest succesvolle scenario waarin GFC zich handhaaft en Twenthe promoveert.

De tussenstanden van de ‘Goorse’ wedstrijden, ook die van sv Hector, om des keizers baard, uit bij Aramea, zijn morgen te volgen op onze site vanaf 14.00 uur.