PvdA-plan moet armoede het hoofd bieden

De PvdA in Goor en omgeving komt met een speciaal plan in opstand tegen de armoede in de Hof. Volgens de sociaaldemocraten is de welvaart niet eerlijk verdeeld in de gemeente. Als het voornemen van de PvdA wordt uitgevoerd aan de hand van twaalf punten moet dit worden opgelost. Voorman Fred Rijkens nodigt andere partijen uit de gemeenteraad uit om de uitgangspunten over te nemen. De partij doet onder meer een beroep op kerken en andere maatschappelijke instellingen.

Door een noodfonds op te richten zouden mensen geholpen kunnen worden wanneer de gemeente dat niet mag doen door bepaalde regelgeving. Ook ondernemers moeten zich inzetten, evenals gemeentemedewerkers. Op zorgvlak wordt een vergelijking gezocht met de gemeente Rotterdam.

Gerelateerde berichten