GFC zet flinke stap richting lijfsbehoud

GFC is de nacompetitie voor een plek in de vierde klasse uitstekend begonnen. Vanmiddag werd Zenderen Vooruit met 4-1 verslagen. Op het eigen sportpark Heeckeren opende ‘good old’ Simon Ruumpol al na negen minuten de score. Zes minuten voor rust kreeg GFC een strafschop na een overtreding in het 16 meter-gebied die werd benut door Tim Wassink. Niet veel later kwam Zenderen Vooruit terug in de wedstrijd na een buitenspel-situatie waarvoor niet werd gevlagd waardoor Bart Beld de aanluitingstreffer kon aantekenen en de beide ploegen gingen rusten met een stand van 2-1 op het scorebord.

GFC viert de 3-1 van Simon Ruumpol

In de tweede helft ontwikkelde GFC een overwicht dat in de 71e minuut resulteerde in de 3-1 van weer Simon Ruumpol. Vier minuten later werd het 4-1 doordat Tim Wassink ook voor zijn tweede treffer van de middag tekende. Daarna zette de ploeg uit Zenderen nog wel aan creƫerde enkele kansen en het was aan doelman Dennis Vorkink te danken dat daaruit niet werd gescoord. Door de 4-1 overwinning heeft GFC een uitstekende uitgangspositie om lijfsbehoud veilig te stellen en ook volgend seizoen in de vierde klasse te spelen. Komende donderdag is de return in Zenderen en dan mogen de rood zwarten zelfs nog met twee doelpunten verschil verliezen. Het duel begint op Hemelvaartsdag om 14.00 uur.