Restafval neemt af met 50%

De hoeveelheid restafval die in de afgelopen drie maanden is ingezameld in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is met de helft afgenomen. De gemeente heeft een folder huis aan huis laten verspreiden waarin er met een positief gevoel wordt terug gekeken op de eerste 100 dagen na de invoer van het zogenoemde Diftar-systeem. Volgens wethouder Harry Scholten is er gemiddeld 23 kilo restafval per inwoner ingezameld in de eerste maanden van dit jaar terwijl dat begin vorig jaar nog 46 kilo was. In de folder is in een staatje te zien dat de aangeboden hoeveelheid GFT-afval, verpakkingen, papier en textiel is toegenomen. Het aantal kilo’s glas is gelijk gebleven. Volgens de gemeente is er (nog) geen sprake van meer illegale dump ook al is het aantal meldingen wel gestegen. Met name bij ondergrondse containers bij bijvoorbeeld supermarkten is nog wel eens sprake van rotzooi naast de containers (foto). Ook de redactie van deze site krijgt daarover regelmatig meldingen. De gemeente wil daarop handhaven. Sinds 1 januari is het Diftarsysteem ingegaan waardoor inwoners nu betalen per grijze container die aan de weg wordt gezet.

 

Gerelateerde berichten

  • Afval scheiden doe je zo…12 januari 2017 Afval scheiden doe je zo… Het lijkt erop dat de inwoners van Goor fanatiek zijn begonnen met het scheiden van afval na de invoer van het Diftar-systeem op 1 januari jongstleden. Bij winkels in huishoudelijke […]
  • Diftar: Ja of nee ?14 oktober 2015 Diftar: Ja of nee ? De huishoudens in Goor zijn inmiddels allemaal een afvalbak rijker en zo prijkt er naast de grijze en de groene, nu ook een grijs-oranje bak waarin het plastic en het drankenkarton kan […]
  • Ergernis over rotzooi bij milieupleinen houdt aan23 april 2018 Ergernis over rotzooi bij milieupleinen houdt aan Op deze redactie komen nog steeds met de regelmaat van de klok mails binnen waarin er wordt geklaagd over de rotzooi rondom de diverse milieupleinen in Goor. Er is nog steeds sprake van […]
  • Een extra grijze bak met een oranje deksel…23 september 2015 Een extra grijze bak met een oranje deksel… De inwoners van krijgen binnen enkele weken een extra afvalbak bestemd voor verpakkingsmateriaal zoals plastic en karton. Twente Milieu laat weten dat het geen oranje bal wordt maar een […]
  • Van vraagprijs naar prijsvraag…17 mei 2016 Van vraagprijs naar prijsvraag… Ik had me voorgenomen het boek over Diftar en Hof’s slimste afzetter op Zenkeldamshoek te sluiten. Maar ja, aangezien het vervolg van deze slechte klucht zich op een presenteerblaadje […]