GFC ook volgend jaar vierdeklasser

GFC is er zonder al teveel moeite in geslaagd om het tweeluik met Zenderen Vooruit in de nacompetitie, winnend af te sluiten en lijfsbehoud veilig te stellen. Na de 4-1 zege in eigen huis van afgelopen zondag, werd het vanmiddag in Zenderen 2-2. Daardoor is GFC ook volgend seizoen vierdeklasser en is Goor in ieder geval weer verzekerd van twee stadsderby’s. In de wedstrijd tegen Zenderen Vooruit kwam GFC, na een sfeervolle actie van de Goorse supporters, al na 5 minuten op voorsprong door een treffer van Simon Ruumpol. Daarna gebeurde er voor rust, behoudens één mogelijkheid voor de thuisploeg, niet veel.

Dat was wel zo vlak na rust toen Zenderen op gelijke hoogte kwam door een goal van Robin Sonder. Halverwege de tweede helft werd een vrije trap van Ramon van Os van richting veranderd waardoor ZV gelukkig  op 2-1 kwam. Toen kwam er wel weer hoop op een resultaat voor de thuisploeg maar die werd 10 minuten na die goal, de grond ingeboord door Colin Mensink die de 2-2 binnen schoot. Daarna kwam GFC niet meer in de problemen. Ook niet na twee rode kaarten die in de slotfase nog werden getrokken. Zowel Colin Mensink als Daan Zwierink moesten na het tweede geel van het veld. Na het laatste fluitsignaal was het feest bij de Goorse ploeg en de vele meegereisde GFC-supporters. Voor ZV resten de herkansingen voor een plek in de vierde klasse.