Graftrommelexpositie nu internationaal

De stichting Historisch Goor opent komende zondag weer een graftrommelexpositie op de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg. Dit jaar zijn er niet alleen graftrommels te bezichtigen uit Goor en omgeving. Ook zijn er exemplaren uit andere landen te zien en uit andere delen van Nederland. Graftrommels werden vroeger gemaakt voor overledenen waarvan de nabestaanden te arm waren om een grafsteen te bekostigen. Naast de diverse graftrommels zijn er materialen, gereedschappen en foto’s te zien over het vervaardigen van de trommels en kransen. Ook is er een restaurateur aanwezig om de bezoekers uitgebreid te vertellen over de geschiedenis en het restaureren van de graftrommels. De expositie is komende zondag, 4 juni, geopend van 14.00 – 16.00. uur.

Gerelateerde berichten

  • Vochtproblemen in aula begraafplaats, geen expositie3 mei 2018 Vochtproblemen in aula begraafplaats, geen expositie Er zijn vochtproblemen in de aula van de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg. Die is opgeknapt en opnieuw in de verf gezet maar desondanks blijven er vochtplekken komen waardoor […]
  • Graftrommelexposities op 1e zondag van de maand30 april 2022 Graftrommelexposities op 1e zondag van de maand Komende zondag 1 mei is de graftrommelexpositie in de aula van de begraafplaats aan de Markeloseweg in Goor weer geopend voor bezoekers. In de aula zijn er, naast de gerestaureerde Goorse […]
  • Graftrommel-exposities in ere hersteld30 maart 2022 Graftrommel-exposities in ere hersteld De expositie van graftrommels op de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg wordt vanaf zondag weer in ere hersteld. Na een lange coronaperiode is het weer mogelijk om de aula daar te […]
  • Met QR-code nu een graf zoeken en bestellen7 december 2020 Met QR-code nu een graf zoeken en bestellen Op de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg in Goor is het nu eenvoudiger om een graf te vinden. Met een QR code die gescand wordt met een smartphone kan via Rustplaats.net een […]
  • Algemene begraafplaats wordt onder handen genomen6 november 2020 Algemene begraafplaats wordt onder handen genomen De algemene begraafplaats aan de Markeloseweg in Goor wordt in dit najaar fiks onder handen genomen. Een deel van de paden zal worden verbeterd om de begraafplaats beter toegankelijk te […]