Ook politieke vuist tegen verhuizing Lidl

Na de protesten van buurtbewoners en ondernemersvereniging Goor Collectief keren nu ook een aantal politieke partijen zich tegen de verhuizing van de Lidl naar de Kerkstraat. Het Goorse PvdA-raadslid Roel Bergman wil dat de partijen in de gemeenteraad een gezamenlijke vuist maken tegen wat hij ‘onzalige plannen van de Lidl’ noemt. Inmiddels heeft hij de steun van de SP, D66 en Gemeente Belangen. De Lidl heeft na een eerdere afwijzing een gewijzigd plan ingediend dat volgens de rechter in behandeling genomen moet worden. Dit onder meer omdat de gemeente verzuimd heeft een voorbereidingsbesluit voor dit gebied te nemen.

“In het verleden heeft onderzoek uitgewezen dat het voor het behoud van een goed centrum voor Goor de winkels geconcentreerd moeten worden in het centrum” aldus Roel Bergman (foto) in een persbericht. “De Raad heeft ook nadrukkelijk gepoogd om ontwikkelingen buiten het kernwinkelgebied te keren maar een paar uur voordat een daartoe genomen besluit van kracht werd diende een projectontwikkelaar een plan in voor een winkel buiten dit gebied.”

Bergman ergert zich aan het feit dat de Lidl zich niets aantrekt van de instandhouding van het centrumgebied in Goor. “Eigenbelang prevaleert hier boven het maatschappelijke belang en dat verwijt ik de Lidl. Maar het hoofdbezwaar tegen de huidige ontwikkeling is dat er nu een laad en los situatie ontstaat die mijn fractie als een krankzinnige ontwikkeling ziet. Wij snappen ook niet hoe een verkeers-deskundig bureau kan beweren dat het laden en lossen op die plek niet als probleem hoeft te worden gezien.” Doordat het laden en lossen voor een groot deel de openbare weg zal blokkeren ontstaan er volgens de PvdA een zeer onveilige situaties voor voetgangers, fietsers en automobilisten. “Het beleid is er in deze gemeente altijd op gericht geweest om de overlast voor laden en lossen tot een minimum te beperken maar nu vind dat bureau (Goudappel en Coffeng red.) kennelijk dat alles ineens moet kunnen.”

Bergman wil dat het college van B&W nu voet bij stuk houdt. “Dit is een idioot besluit en wij vinden dat het college ook dit nieuwe verzoek moet afwijzen” aldus Bergman. “Daarnaast willen we een beter advies van een ander verkeerskundig bureau want dit advies deugt naar onze mening absoluut niet.”