Zorgcomplex Scherpenzeelseweg dichterbij na zaak bij Raad van State

Het zorgcomplex van de JP van den Bentstichting aan de Scherpenzeelseweg lijkt er gewoon te gaan komen ondanks bezwaren van buurtbewoners. Die vroegen gisteren bij de Raad van State om het bestemmingsplan ongeldig te laten verklaren. De gemeente wil toestemming geven voor de bouw van 24 appartementen voor verstandelijk gehandicapten op het braakliggende terrein achter het nieuwe clublokaal van hockeyvereniging GMHC op het sportcomplex. De voorzitter van de Raad zag ook geen problemen ondanks het verweer van de buurt die vindt dat het complex te dicht bij woningen moet komen te staan. Zij vinden tevens dat er op andere zorglocaties in Goor nog genoeg plaats is. Over zes weken is de definitieve uitspraak. 

Nu lopen er nog regelmatig schapen, straks moet een zorgcomplex verrijzen aan de Scherpenzeelseweg

Gerelateerde berichten

  • Zorgcomplex bij hockeyveld voorlopig geblokkeerd6 september 2017 Zorgcomplex bij hockeyveld voorlopig geblokkeerd De bouw van 24 zorgwoningen en en 14 aanleunwoningen op het braakliggende terrein naast de hockeyvelden van de GMHC op De Whee gaat voorlopig niet door. De Raad van State heeft dat […]
  • Toch zorgwoningen bij sportcomplex GMHC28 maart 2018 Toch zorgwoningen bij sportcomplex GMHC Er kan worden begonnen met de bouw van 24 zorgwoningen en 14 aanleunwoningen op het braakliggende terrein (foto) bij hockeyclub GMHC op de hoek Rubenstraat/Scherpenzeelseweg. Dat heeft de […]
  • Zorgappartementen hockeycomplex lager, buurt blijft strijden12 mei 2016 Zorgappartementen hockeycomplex lager, buurt blijft strijden Het zorgcomplex met aanleunwoningen op het terrein van de Goorse hockeyclub GMHC wordt drie meter lager dan aanvankelijk gepland. Buurtbewoners hadden bezwaren tegen de hoogte van 12 meter […]
  • Cliënten vd Bentstichting naar hockeyveld10 juli 2015 Cliënten vd Bentstichting naar hockeyveld Cliënten van de JP vd Bentstichting zullen in 17 vd 24 zorgappartementen komen te wonen op het nu nog braakliggende terrein naast het hockeyveld. Deze site meldde al eerder dat de gemeente […]
  • Zorgwoningen op Hockeycomplex4 juli 2015 Zorgwoningen op Hockeycomplex Nu grazen er nog schapen maar als het aan de gemeente Hof van Twente ligt wordt de grond op het hockeycomplex naast de Scherpenzeelseweg, gauw bebouwd. Het is de bedoeling om op het […]