PvdA en VVD willen opheldering over handelswijze brandweer

“Hoe is het mogelijk dat de Goorse brandweer niet kon uitrukken?”, vraagt raadslid Gerda Bruins-Veltkamp van de VVD zich af een dag na de brand. De politica is net zo verbijsterd als een groot deel van de bevolking. Naast de VVD wil ook de¬†raadsfractie van de PvdA in Hof van Twente opheldering van het college van B & W over de handelswijze. “Ik dacht eerst dat het om een grap ging toen ik hoorde dat geen dienstdoende commandant beschikbaar was”, reageert Fred Rijkens. Ook de NOS en andere landelijke media pikten het opmerkelijke voorval op, waarbij diverse schuren in rook opgingen. Foto’s: Hof van Twente Fotografie.

Gerelateerde berichten

  • PvdA wil ook onderzoek naar handelen brandweer20 juni 2017 PvdA wil ook onderzoek naar handelen brandweer De PvdA in Hof van Twente wil dat er een onderzoek komt naar het handelen van de brandweer bij de brand in de Goorse van Kollaan, afgelopen vrijdag. Die kwam niet in actie toen schuren in […]
  • Weer brand in loods van Kollaan11 oktober 2021 Weer brand in loods van Kollaan De brandweer moest vanavond weer uitrukken naar de oude bedrijfsloodsen in de van Kollaan. Daar is, evenals op zaterdagavond 4 september, brand ontstaan. Dit keer niet zo heftig als […]
  • Bedrijfspanden van Kollaan in rook op (met video)5 september 2021 Bedrijfspanden van Kollaan in rook op (met video) Een grote brand deze avond in een geschakeld bedrijfspand tegenover de Jumbo-supermarkt in de van Kollaan. Daar brak rond 22:00 uur brand uit. Hoe de brand ontstaan is, is onduidelijk […]
  • PvdA niet blij met antwoorden over brand van Kollaan26 juni 2017 PvdA niet blij met antwoorden over brand van Kollaan De PvdA-fractie in de gemeente Hof van Twente neemt geen genoegen met de uitleg die door brandweercommandant Stephan Wevers is gegeven over het niet uitrukken van de brandweer vanuit […]
  • Goorse brandweer achter regelgeving aanwezigheid bevelvoerder21 juni 2017 Goorse brandweer achter regelgeving aanwezigheid bevelvoerder De vrijwilligers van de Goorse brandweer blijven achter de regel staan dat er niet kan worden uitgerukt zonder bevelvoerder. Ook na de commotie die is ontstaan toen afgelopen vrijdag een […]