Jeroen van Vliet wint fotowedstrijd

janvanvliet

Jeroen van Vliet heeft de fotowedstrijd van Goorsnieuws.nl op zijn naam geschreven. De foto van de Gorenaar werd als mooiste prent verkozen uit 169 foto’s die allemaal werden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van natuurfotograaf Han Bouwmeester die een foto van Irene Mensink op korte afstand als tweede liet eindigen: “De actie van de rammelende hazen geeft de foto echter net dat beetje extra waardoor hij als winnaar uit de bus is gekomen. De scherpte ligt precies op de dieren waardoor alle aandacht daarnaar toegetrokken wordt. De foto vertelt zonder woorden het opvallende verhaal dat de eerste signalen van de rammeltijd van de hazen al begonnen is terwijl het nog volop winter is. Normaal gesproken begint deze tijd pas echt eind januari.” Van Vliet wint een fotoworkshop van Han Bouwmeester in het voorjaar.

imensink1

Irene Mensink werd dus tweede met herten in het landschap: “Waanzinnig fraai licht met natuurlijk de toevoeging van de reeën maken deze foto prettig om naar te kijken. De fotograaf heeft er goed aan gedaan om voor deze panorama uitsnede te kiezen”, aldus Bouwmeester. De kledingbon van Go Go Jeans ter waarde van van 100 euro is voor Mensink.

joopweustink

Joop Weustink werd derde en wint een verrassingspakket van Op is Op Voordeelshop. “Het is vooral het mooie licht en het brutale gebruik er van wat deze foto hoog heeft doen eindigen. Door tegen het zonlicht in te fotograferen en de berijpte planten op de voorgrond waarschijnlijk iets ingeflitst te hebben ontstaat een spannende schilderachtige sfeer wat de foto mooi maakt om naar te kijken. Jammer is dat deze foto erg klein ingezonden is”, zegt Han Bouwmeester die bij de jurering hulp kreeg van Rick Tibbe (www.ricktibbe.nl), Leon Baas (www.bb-fotografie.nl), Peter Baas (www.bb-fotografie.nl) en René Alblas (beeldredacteur Grasduinen).

Zij kozen nog zeven foto’s om de top tien te complementeren. Deze hebben geen fysieke prijs maar krijgen wel een eervolle vermelding. In willekeurige volgorde:

ajrebel1

 Ad Rebel

gerrit hofmans1

Gerrit Hofmans

hillebrandwinterfoto

Gerben Hillebrand

jurian2

Jurian Horstman

truuswijnen1

Truus Wijnen

reinb1

Rein Busscher

rolf harmelink 1

Rolf Harmelink