Jeroen van Vliet wint fotowedstrijd

janvanvliet

Jeroen van Vliet heeft de fotowedstrijd van Goorsnieuws.nl op zijn naam geschreven. De foto van de Gorenaar werd als mooiste prent verkozen uit 169 foto’s die allemaal werden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van natuurfotograaf Han Bouwmeester die een foto van Irene Mensink op korte afstand als tweede liet eindigen: “De actie van de rammelende hazen geeft de foto echter net dat beetje extra waardoor hij als winnaar uit de bus is gekomen. De scherpte ligt precies op de dieren waardoor alle aandacht daarnaar toegetrokken wordt. De foto vertelt zonder woorden het opvallende verhaal dat de eerste signalen van de rammeltijd van de hazen al begonnen is terwijl het nog volop winter is. Normaal gesproken begint deze tijd pas echt eind januari.” Van Vliet wint een fotoworkshop van Han Bouwmeester in het voorjaar.

imensink1

Irene Mensink werd dus tweede met herten in het landschap: “Waanzinnig fraai licht met natuurlijk de toevoeging van de reeën maken deze foto prettig om naar te kijken. De fotograaf heeft er goed aan gedaan om voor deze panorama uitsnede te kiezen”, aldus Bouwmeester. De kledingbon van Go Go Jeans ter waarde van van 100 euro is voor Mensink.

joopweustink

Joop Weustink werd derde en wint een verrassingspakket van Op is Op Voordeelshop. “Het is vooral het mooie licht en het brutale gebruik er van wat deze foto hoog heeft doen eindigen. Door tegen het zonlicht in te fotograferen en de berijpte planten op de voorgrond waarschijnlijk iets ingeflitst te hebben ontstaat een spannende schilderachtige sfeer wat de foto mooi maakt om naar te kijken. Jammer is dat deze foto erg klein ingezonden is”, zegt Han Bouwmeester die bij de jurering hulp kreeg van Rick Tibbe (www.ricktibbe.nl), Leon Baas (www.bb-fotografie.nl), Peter Baas (www.bb-fotografie.nl) en René Alblas (beeldredacteur Grasduinen).

Zij kozen nog zeven foto’s om de top tien te complementeren. Deze hebben geen fysieke prijs maar krijgen wel een eervolle vermelding. In willekeurige volgorde:

ajrebel1

 Ad Rebel

gerrit hofmans1

Gerrit Hofmans

hillebrandwinterfoto

Gerben Hillebrand

jurian2

Jurian Horstman

truuswijnen1

Truus Wijnen

reinb1

Rein Busscher

rolf harmelink 1

Rolf Harmelink

Gerelateerde berichten

  • Hockeyheren- en dames boeken winst15 mei 2017 Hockeyheren- en dames boeken winst De hockeyers van GMHC hebben gisteren een 5-2 overwinning geboekt op HC Twente 2. Na een 2-2 ruststand zette de Goorse ploeg na rust op orde op zaken. Roegier Roerade was met drie treffers […]
  • Hofpopvoices live op tv27 november 2009 Hofpopvoices live op tv De finale van Hofpopvoices is zondagmiddag live op tv. Hofstreek TV doet rechtstreeks verslag van de muzikale zangwedstrijd voor leerlingen van de groepen zeven en acht van de basisscholen […]
  • Geen vuurwerkverkoop, toch angst voor vuurwerkvandalisme30 december 2020 Geen vuurwerkverkoop, toch angst voor vuurwerkvandalisme Waar het normaliter op de laatste dagen van het jaar een drukte van jewelste is, heerst nu sinistere rust. De parkeerplaats van Morsink (foto) op Zenkeldamshoek is angstvallig leeg nu de […]
  • Boom omgewaaid, brandweer in actie5 april 2021 Boom omgewaaid, brandweer in actie De Goorse brandweer heeft vanmiddag na het nodige zagerij een omgewaaide boom weggehaald vanaf de Haalsbergerweg. Ook weelde een tak van het fietspad aan de Diepenheimseweg gehaald. Het […]
  • Alice en Rudy 25 jaar getrouwd13 februari 2012 Alice en Rudy 25 jaar getrouwd Alice Brink en Rudy Hulsebos zijn vandaag 25 jaar getrouwd. Afgelopen zaterdag werd het feest al gevierd bij Monte Bello, samen met de ouders van Alice, die donderdag 50 jaar getrouwd […]