Doesgoor wil 270.000 euro voor continuëring wijkvoorziening

Wijkvoorziening Het Doesgoor zegt veel meer subsidie nodig te hebben dan de 50.000 euro die daarvoor nu in de kadernota is opgenomen. De groei van de succesvolle maatschappelijke is zo explosief dat zeker 270.000 euro nodig is om de wijkvoorziening in stand te houden. Coördinator Anita Koster luidde daarover gisteravond de noodklok tijdens de raadsvergadering van de gemeente Hof van Twente en kreeg later tijdens de behandeling van de kadernota bijval van de raadsfracties in de gemeenteraad.

“De Whee is met 4100 inwoners de grootste stadswijk in de gemeente Hof van Twente. De wijkvoorziening is in aantallen deelnemers nu al verzesvoudigd en we verwachten uiteindelijk meer dan 400 mensen wekelijks te moeten voorzien. We zijn in dit kader het enige succesvolle project. In de Pilot hadden we nog 70.000 euro subsidie. Nu is zelfs minder opgenomen terwijl we veel meer doen. Daarmee komt de Wijkvoorziening op de tocht te staan.”

De fractievoorzitters van de zes partijen vinden ook dat er meer geld moet naar ’t Doesgoor in plaats van de 20.000 euro die nu zou moeten worden ingeleverd volgens het voorstel in de kadernota. Bedragen werden niet genoemd. Wel is er een motie van het CDA aanstaande om de continuïteit te waarborgen.