Goorse brandweer achter regelgeving aanwezigheid bevelvoerder

De vrijwilligers van de Goorse brandweer blijven achter de regel staan dat er niet kan worden uitgerukt zonder bevelvoerder. Ook na de commotie die is ontstaan toen afgelopen vrijdag een brand naast de kazerne in Goor niet mocht worden geblust. Stephan Wevers, commandant van de brandweer Twente, gaf gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering tekst en uitleg over die regelgeving en verwoordde daarin ook de mening van de Goorse spuitgasten.

“We hebben een vrijwilligersorganisatie in Twente. Dat betekent dat je geen honderd procent garantie krijgt. En we hebben ook te maken met een wet. Dat de bevelvoerder er vrijdag niet was, komt zelden voor. In bijna 99 procent van de gevallen gaat het wel goed, dit was echt een uitzondering.” De meeste raadsfracties namen genoegen met de uitleg van de commandant. Alleen PvdA-voorman Fred Rijkens vindt dat er moet worden ingegrepen en er betaalde krachten moeten komen om herhaling van het incident te voorkomen. Maar dat is iets wat landelijk geregeld moet worden en volgens Wevers in Twente veel te duur wordt.