Brandweer steelt graden uit de Tent…

De Goorse brandweerlieden zijn vandaag in de weer om met grote brandspuiten de Schoolfeesttent nat te houden. Het kan vandaag door de verzengende hitte, drukkend warm worden en daarom kwamen de spuitgasten in actie om met koel water het dak te besproeien. “Dat scheelt zeker een graad of zes…” aldus één van hen. De laatste keer dat de brandweer te hulp schoot om verkoeling te bieden was in het jaar 2000 toen het School en Volksfeest het 125-jarig jubileum vierde. De zes aanwezige lieden werden gisteravond laat nog benaderd om de tent vandaag te koelen en zo het kinderfeest mede mogelijk te maken. Naast de assistentie van de brandweer is het advies voor de Schoolfeestvierders om genoeg water te drinken naast het gerstenat en zich niet extreem druk te maken.

Gerelateerde berichten

  • Schoolfeestnieuws in het kort (10)25 juni 2019 Schoolfeestnieuws in het kort (10) De wagens voor de allegorische optocht zijn allemaal gekeurd en er werden geen onregelmatigheden gevonden. Allemaal goed gekeurd dus en (bijna) klaar voor de rondgang van komende […]
  • Kinderboerderij door hitte om 14:00 uur gesloten25 juli 2018 Kinderboerderij door hitte om 14:00 uur gesloten De verzengende hitte heeft allerlei gevolgen. Zo ook voor de openingstijden van de Goorse kinderboerderij 't Kukelnest. Daar is vanochtend besloten om tot nader order 's middags om 14:00 […]
  • Goorse kinderen in de ban van de brandweer…15 oktober 2016 Goorse kinderen in de ban van de brandweer… Het was een heerlijke middag voor een groot aantal Goorse kinderen, in en buiten De Reggehof. Zij genoten allereerst van een enerverende voorstelling van Brandweerman Sam en konden daarna […]
  • Hittegolf in Goor voorbij: de brandweer maakt de balans op15 augustus 2018 Hittegolf in Goor voorbij: de brandweer maakt de balans op De zengende hitte heeft inmiddels ook Goor achtergelaten en dat betekent dat de plaatselijke brandweer de komende periode ook minder frequent hoeft uit te rukken. Gedurende de 28 dagen […]
  • De Tente steet…16 juni 2015 De Tente steet… Het dak zit erop en dat is het sein dat het nu echt dichterbij komt. Het Goorse School en Volksfeest begint komende woensdag aan de 140e editie en acht dagen voor de start van het feest […]