Raakvlak…

Nou beste mede Goorlingen, het Schoolfeest 2017 zit er weer op. Wat was het mooi en döstig! Ik weet niet hoe het bij jullie werkt, maar in huize Kremers treedt er altijd op de donderdag van het Schoolfeest een vierdaags protocol in werking. Wij nemen dat protocol zeer serieus en de uitvoering is uiterst minutieus. We laten niets, maar dan ook echt niets aan het toeval over om ook maar een minuut zuivere bierdrinktijd te verliezen. Is het nu zo erg dat je pas om 17.30 uur op de vrijdagmiddag, borreluurtje, in de tent bent, was de domme vraag die mij gesteld werd door iemand die geen idee heeft wat Schoolfeest is. Ja, natuurlijk is dat erg trut! Heel erg!

De wereld vergaat als ik daar niet op tijd ben! Wie moet daar anders helpen om al dat foezel op te drinken? Wie zorgt er dàn voor dat de “hennen” van hun vette kroketburgers af komen? Waar moet ik anders in godsnaam heen met mijn geld? Wie zou ik anders moeten vervelen met dom gezever rond de klok van 22.00 uur, als koning Pils zijn uitwerking begint te krijgen? Kortom, ja dat is super erg!

Gedurende de afgelopen dagen heb ik zo eens een beetje om me heen zitten kijken in de tent en je ziet dan heel veel mensen die in de weer zijn om het mogelijk te maken dat wij een feestje kunnen vieren. Niet alleen de “zichtbare” tappers achter de bar maar ook de bevoorraders. Die gasten slepen d’r wat af kan ik u vertellen. En wat dacht u van de mensen achter de tent die de biertoevoer in de gaten houden, de beveiliging die waakt over uw veiligheid, de mensen van de techniek die aan knopjes draaien zodat we d’r ook nog een beetje muziek bij hebben. En niet te vergeten de “motoren” achter het hele feest, het bestuur van het Schoolfeest. Grote klasse!

Op de zaterdagavond heb ik zelf ook even in de keuken mogen kijken van deze goed geoliede machine. Frank Stevens, onder andere gemeenteraadslid van de SP in de Hof, was zo sportief om met mij een bardienst te vervullen op Tappunt 1 aan het lange schap. Frank reageert soms op mijn columns en laat dan duidelijk merken het af en toe niet met mij eens te zijn. Qua politieke standpunten liggen we inderdaad op een aantal punten mijlenver uit elkaar, maar schoolfeest verbroedert en we hebben afgesproken hier een jaarlijkse tap-traditie van te maken. Achteraf zaten we nog even met elkaar na te keuvelen in de vrijwilligershoek en daar bleek dat mijn criticaster eigenlijk wel een “beste kear’l” is en dat hij ook gewoon bier drinkt en niet de standaard saaie politicus is. Hij overtuigde mij van zijn missie en deed uit de doeken waarom hij het soms zo ontzettend met mij oneens is. Ik heb je gehoord Frank.
En ik ben er denk ik ook wel in geslaagd hem er van te overtuigen dat als ik allemaal zou menen wat ik opschrijf, mezelf eens zou moeten laten nakijken. Daar hebben sommige politici en columnschrijvers wellicht een raakvlak…

Namens Niels uut Goor een fijne dag. En bedankt aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat we met z’n allen een grandioos weekend hebben gehad…