PvdA niet blij met antwoorden over brand van Kollaan

De PvdA-fractie in de gemeente Hof van Twente neemt geen genoegen met de uitleg die door brandweercommandant Stephan Wevers is gegeven over het niet uitrukken van de brandweer vanuit de kazerne in Goor toen eenaantal naastgelegen schuren in vlammen opgingen. Doordat er geen bevelvoerder ter plekke kon komen moest het korps uit Diepenheim komen om de brand te blussen. Fractievoorzitter Fred Rijkens “Onze vragen hebben geen betrekking op het gedrag van de brandweermensen, maar op het beleid dat wordt gevoerd. Wij hebben sterk de indruk dat het niet uitrukken van de brandweer in eigen omgeving een direct gevolg is van de regionalisatie van de brandweer. Bovendien hebben wij gehoord dat op de dag van de brand de brandweermensen naar een cursus elders waren waardoor er geen dienstdoende commandant voorhanden zou zijn geweest. Maar of die informatie klopt, weten we nog steeds niet.” aldus Rijkens in een persbericht.